„A gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat…”
Zsoltárok 8,3

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség Mustármag Bölcsődéjében, 2015. május 28-29-én, kétnapos rendezvénysorozat vette kezdetét. Az első napon, csütörtökön, Családi napot szerveztünk, ahol a bölcsődébe járó gyerekek szüleikkel, testvéreikkel és nagyszüleikkel, közel 200 fő együtt kapcsolódhattak ki a bölcsőde udvarán. Számtalan programmal kedveskedtünk a vendégeinknek.

001_k-20

A Bárányka egység teraszán kézműves foglalkozásokkal készültek a kisgyermeknevelők, itt csodálatos ujjbábok, szélforgók kellhettek életre az apró kezeknek köszönhetően.

002_k-32

A Halacska egység udvarán ugráló vár és arcfestés várta a mozogni vágyókat, állatok és mesehősök bőrébe bújhattak az arcfestés által a gyerekek.

003_k-16

004_k-36

A Kisgalamb egységünkön „száguldott” az elektromos kisvonat, amivel és a képzelet szárnyán bárhová eljuthattak az utazni vágyók. Két bohóc gondoskodott a folyamatos jókedvről és léggömbökkel kápráztatták el a gyerekeket. A kisfiúk legnagyobb örömére rendőrautóval, rendőr bácsi is meglátogatott minket, a gyerekek közül, aki bátor volt beülhetett az autóba és a szirénát is bekapcsolhatta.

005_k-7

006_k-14

007_k-28

Délután pedig kezdetét vette a tombolasorsolás, 120 nyeremény került kisorsolásra: gyermekimádságos kiskönyvek, a játékok között markoló, kismotor, talicska, építőkockák, képes gyermekbibliák és számtalan értékes ajándékkal lettek gazdagabbak a szerencsések. De senki sem távozott üres kézzel, buborékfújót és nyalókát minden kisgyermek kapott, aki a rendezvényünkön részt vett.

008_Tombolasorsolás

Másnap pénteken gyereknappal folytattuk a rendezvény sorozatunkat. A gyerekek bábelőadásokat nézhettek meg a „Szivárvány” Bábszínház előadásában Kerekerdő meséi címmel. Ugráló vár és Óriás csúszda várta a gyerekeket és új játékokkal játszhattak az udvaron a kis gondozottjaink. Mindkét napon gyerekdalok, egyházi énekek és vendéglátás fogadta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

010_A róka és a gólya meséi

009_Bábelőadás

Hálát adunk az Urnak, hogy napfényes időt adott, és sikeresen, minden probléma nélkül lezajlottak az eseményeink. Külön köszönjük Dr. Gaál Sándor Esperes Úrnak, hogy megtisztelt minket jelenlétével, és részt vett a programjainkon.

A kedves szülőknek ezúton is szeretnénk megköszönni a sok–sok támogatást és felajánlásokat, hogy élményekben gazdagon és önfeledten tölthették a gyerekek ezeket a napokat is a bölcsődénkben.

A Mustármag Bölcsőde minden egyes dolgozójának odaadó, áldozat kész munkája tette lehetővé, hogy ez a rendezvény sorozat ilyen sikerrel zárult.

 

Kulcsárné Fejes Anita
intézményvezető

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.