Egy sokunk számára fontos esemény került megrendezésre 2015. augusztus 9-14 között Berekfürdőn, ahol testi-lelki feltöltődésben volt részünk. Ezekből az élményekből szeretnénk egy kis ízelítőt adni.

Bizonyára emlékeznek, hogy szinte pillanatok alatt betelt az összes hely a berekfürdői többnemzedékes családi táborra. 2015. augusztus 9-én délután 3 órakor nyitotta meg Dr. Gaál Sándor esperes úr ezt az alkalmat egy áhítat keretében. A rövid csendesség után 143 gyülekezeti tag indult útra lelkipásztorainkkal együtt. A kisgyermekektől az ifjúságon át egészen a nyugdíjas korosztályig mindenki nagyon izgatottan várta ezt az együtt töltött néhány napot. A tábor a Megbékélés Házában került megrendezésre.

01_DSC_0003

Hála Istennek mindenki épségben megérkezett, a szállás elfoglalása után pedig kezdetét is vették a programok. A reggeli és esti áhítatok előtt zenekari kísérettel énekeltünk és sok-sok új éneket tanulhattunk meg. A zenekar tagjai: Kissné Mogyorósi Pálma, Gaál Eszter, Gaál Anna, Gaál Blanka, Szőllősi Vivien, Nyeste Zsófia és Lovász Márton. Ezúton is köszönjük nekik a szolgálatot!

A tábor résztvevői egy nagy nemzettséget alkottak, s ezen belül 8 nagycsalád jött létre, melyek egész héten együtt oldották meg a kitűzött többnyire játékos feladatokat. Csütörtök este „ki mit tud”-ra került sor. Minden család megálmodott és előadott egy prózai vagy zenei darabot néhány percben.

01_DSC_0065

A reggeli áhítatoknak szerves része volt a szerepjáték, egy rövid, de annál tanulságosabb jelenet előadása. Ezek kapcsán egy-egy aranymondással gazdagodhattunk (Zsolt. 34:9; Zsolt. 4:4; Zsolt. 118:6; Zsolt. 103:8 és János evangéliuma 14:1-2). Az áhítatot követően kiscsoportokra oszlottunk életkor szerint és Illés történetén keresztül ismerhettük meg az Isten üzenetét. Délutánonként kreatív foglalkozásokat tartottunk: bibliaborítót, órát készíteni, vagy íjászkodni, ping-pongozni vagy billiárdozni. Ezután a strandra látogattunk el, ahol mindenki megtalálta a számára ideális kikapcsolódási formát: a fiatalok csúszdázhattak, az idősebbek pedig élvezhették a gyógyvíz egészségre gyakorolt hatásait. A strandról visszatérve vacsorát kaptunk, melynek elfogyasztása után kezdetét vette az esti áhítat. Ezek is rendhagyó alkalmak voltak, akárcsak a reggeliek. Esténként Eleanor H. Porter Az élet játéka című könyvéből hallgattuk meg Pollianna történetét és tanulhattuk meg, hogy még a legkilátástalanabb helyzetben is találhatunk és kell is találnunk valamit, aminek örülni tudunk.

01_DSC_0924

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka valamint hajnalban egy különös és nem mindennapi természeti jelenségnek lehettek szemtanúi, akik vállalták az éjszakázást: nagy csillaghullás volt, ami tökéletesen látszott a tábor területéről is. Körülbelül percenként egy hullócsillagot láthattunk. Igazán gyönyörű és felejthetetlen volt.

A csütörtökön az az utolsó estén az ifjúságnak nagyon gyorsan kellett elfogyasztania a fejadagját, hiszen számukra nem ért ezzel véget az este. Még előttük állt egy gondosan kidolgozott terv kivitelezése. Hogy mi volt ez a terv? Természetesen nem más, mint illendően elbúcsúzni Lovász Márton tiszteletes úrtól, aki egy teljes éven keresztül szolgált gyülekezetünkben, mint segédlelkész. Ifiseink nemcsak lelkészként, de emberként is megszerették és nem volt szívük elengedni őt búcsúajándék nélkül.

02_DSC_0198

Ahonnan egy ember elmegy, oda érkezik valaki más. Új segédlelkészünk Pocsaj László tiszteletes úr. Szeretettel köszöntjük őt gyülekezetünkben! De nemcsak ő mutatkozott be a táborban, hanem a gyülekezeti tagok is közelebb kerültek egymáshoz: új barátságok születtek, a régiek pedig még jobban elmélyültek.

01_DSC_0699

Pénteken ebéd után lelkileg feltöltekezve indultunk haza Nyíregyházára. Fájó szívvel hagytuk ott a tábort, de boldogan tekintünk vissza erre a hétre. Az élményeket megőrizzük, az emlékeket szívünkbe zárjuk, bizakodva tekintünk előre és izgatottan várjuk a 2016-os berekfürdői többnemzedékes családi tábort.

Hreskó Anita
résztvevő ifjúsági csoport tagja

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.