A Nyírségi Református Egyházmegye Énekkari Találkozójára 2015. október 10.-én került sor Nyírkátán, a Református Templomban.

Nagy örömmel és lelkesedéssel készültünk erre az eseményre, hiszen énekkarunk első alkalommal vett részt énekkari találkozón. Mintegy 30 fővel képviseltük gyülekezetünket énekes szolgálatunkkal, melyen a következő kórusműveket énekeltük:

  • Ádám Jenő: Úrnak szolgái mindnyájan (a 134. zsoltár háromszólamú feldolgozása)
  • Gárdonyi Zoltán: Isten szívén megpihenve (395. dicséret kétszólamú, nőikari feldolgozása)
  • Beharka Pál: Nap és pajzs az Úr (orgonán közreműködött: Makay Klára)

A résztvevő kórusok közösen énekelték el Ádám Jenő: Dicsőült helyeken kezdetű kórusművét (278. dicséret háromszólamú feldolgozása, vezényelt: Tárnok Ferencné) és R. Williams:100. zsoltárát (orgona- és rézfúvós kvártett kísérettel, vezényelt: Kissné Mogyorósi Pálma).

korustalalkozo nyirkata 2015

Nagy örömmel töltött el bennünket az is, hogy a Nyírségi Református Egyházmegyében ilyen sok helyen működik énekkar, és erre a találkozóra is sokan eljöttek – összesen 11 kórus vett részt ezen az alkalmon. Kilépve a gyülekezet megszokott közegéből, vállalták a nyilvános szereplést és az ezzel járó esetleges többletmunkát.

A felhangzó kórusművek egymás örömére és Isten dicsőítésére szóltak, emlékezetessé téve mindannyiunk számára ezt az alkalmat. A szervezésnek – és a megadott időkorlátnak – köszönhetően a találkozó gördülékenyen folyt. Nagyon kellemes élmény volt az alkalomnak otthont adó, gyönyörűen restaurált templomban énekelni. Külön köszönet illeti a szervező Nyírkátai Református Egyházközséget, akinek arra is kiterjedt a figyelme, hogy a találkozó előtt elvégeztesse az orgona-karbantartás munkálatait, így mind a gyülekezeti énekek, mind az összkar kíséreteként kifogástalan módon szólalhatott meg a hangszer.

Reméljük, hogy ez a találkozó inspirációt adott minden egyes kórusnak a további kitartó munkához és szolgálatokhoz.

Kissné Mogyorósi Pálma
kórusvezető

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.