2016. január 2. szombat

 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta.
(János 3:36)

 Honnan tudhatja valaki biztosan, hogy örök élete van? Érdekel ez egyáltalán bárkit? Igen, sok embert nyugtalanító kérdés ez. Bár az is igaz, hogy még többeket foglalkoztathatna e téma.

Isten nem csupán pár földi évet, évtizedet szán nekünk. Ő az örökkévalóságra nézve teremtette az embert. De hogyan lesz valakinek örök élete? Mai Igénk rámutat erre. Nincs benne semmi bonyolultság: hinni a Fiúban, azaz Jézus Krisztusban. Ennyi az egész. Ha valaki Jézusban meglátja Isten Fiát, személyes Megváltóját, akkor örök élete van. Nem valamikor lesz, hanem már van. Kicsoda neked Jézus Krisztus? Az őszinte válaszodtól sok minden függ. Hitbeli döntés Jézust annak látni, aki ő valójában. De az is döntés, ha valaki elutasítja őt.

Nem lehetsz nyugodt az örök életed felől, ha Jézust nem látod úgy, mint Megváltódat, aki érted, miattad, helyetted szenvedett. De megnyugodhatsz, ha mindezeket hitben elfogadod. Hogy érzed magad a bőrödben? Biztos vagy az üdvösséged felől?

***************************************************************

A nap gondolata:
Az örök élet annyi: örökre az Úrral lenni.

******************************************************

Imádság:
Uram, Jézus! Köszönöm, hogy nem csupán egy embernek látlak és ismerlek téged, hanem mint életem Urával van közösségem Veled. Várom országod kiteljesedését azzal a biztos tudattal, hogy már itt e földön enyém az örök élet – általad. Ámen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.