„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön… hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben… Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”
(Máté 6,19-21)

Ezzel az igével indítottuk el vasárnap délután a berekfürdői többnemzedékes tábort és ez az ige vált a hét központi témájává.
A tavalyi évhez hasonlóan lelki feltöltődésben vehettünk részt Berekfürdőn a gyülekezetből közel 130 fővel, ahol közösen dicsőíthettük Istent, új énekeket és aranymondásokat tanulhattunk meg. Családokba szerveződve kerestünk kincseket napról napra, amelyek útmutatásul szolgáltak az adott napi ige megtanulásához. Az aranymondások köré épültek fel a reggeli áhítatok, a kiscsoportos beszélgetések, ahol korosztályokra bontva lelkészek és hitoktatók vezetésével dolgoztuk fel a heti témához kapcsolódó történeteket, pl. a gazdag ifjú története, Lévi elhívása, az özvegyasszony két fillérje.

Délutánonként kézműveskedésre volt lehetőségünk, ahol kincsesládikákat, igés kártyákat, szövőkeretet készíthettünk, majd a hét második felében szövésre is volt lehetőség.

Az idei évben a különböző teljesített feladatokért (igetanulás és felmondás, kézműveskedés, stb.) barackmagokat gyűjthettünk. Lehetőségünk nyílt arra is, hogy a jó élményeinket elmeséljük Nagy Miklós gondnok úrnak, melyet ő szintén barackmaggal jutalmazott és az esti áhítaton a gyülekezet többi tagjával is megosztott. Emellett negatív tapasztalatainkat is elmondhattuk Esperes Úrnak, de erre elvétve került csak sor.
Délutánonként csendes pihenőre és strandolásra is volt lehetőség.
A délutáni programok utáni vacsorát (mint minden étkezést) közös énekléssel és imádsággal kezdtünk el, illetve fejeztünk be.
Az esti áhítatok témája egy-egy videóbejátszás köré épültek pl. A cipőm (https://www.youtube.com/watch?v=T7yLaVA8XSc), Ilyen világot szeretnénk mindannyian (https://www.youtube.com/watch?v=T7yLaVA8XSc) .
Esténként különböző vetélkedőkön vehettünk részt a családjainkkal. Kedd este a Legyen Ön is milliomos keresztyén változatában mérhettük fel bibliai ismeretünket (Legyen Ön is misszionárius http://www.jezusert.com/milliomos/index.html). Következő nap az 1 perc és nyersz vetélkedőhöz hasonló ügyességi játékokban versenyezhettünk és érezhettük jól magunkat.

Utolsó este a családok egyedi produkcióval készülhettek a Ki mit tud-ra, ahol megcsodálhattuk egy-egy gyülekezeti tag tehetségét, illetve jól szórakozhattunk a vicces előadásokon.
A korábbi évhez hasonlóan idén is zenekar segítségével tanulhattunk új énekeket és együtt dicsőíthettük Istent énekszóval és hangszerkísérettel.
A tábor ideje alatt lehetőségünk nyílt megismerkedni új segédlelkészünkkel, Damásdi Dénessel és családjával, aki már itt elkezdte a gyülekezetünkben a szolgálatteljesítést.
Emellett elbúcsúztunk korábbi segédlelkészünktől, Pocsai Lászlótól, aki egy évig szolgált közöttünk, többek között az ifjúsági csoportunk egyik vezetője is volt, így ifink énekszóval és egy kis meglepetéssel köszönte meg köztünk végzett szolgálatát.

Pénteken szomorúan eszméltünk arra, hogy egy pillanat alatt elszállt ez a pár nap, azonban lelkileg feltöltődve és élményekkel gazdagon térhettünk haza Nyíregyházára. Hálás szívvel és boldogan gondolunk vissza erre a közel egy hétre és izgatottan várjuk a következő évi gyülekezeti tábort.

„Szent vagy, szent vagy mindenható Úr!
Méltó Bárány, megölettél!
Minden áldás és tisztesség!
Hadd legyen Tiéd! Hadd legyen Tiéd!”

Nagy Laura
Tóth Edina

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.