László Dávid

László Dávid

  • segédlelkész

Bemutatkozás

A nevem László Dávid, Kárpátaljáról származom, azon belül Nagypaládról. 1995. október 17-én születtem, egy magát teljes mértékben reformátusnak tartó munkáscsalád második gyermekeként.

Általános és középiskolai tanulmányaimat a Nagypaládi Móricz Zsigmond Középiskolában végeztem, és ott is érettségiztem. Ezzel párhuzamosan egy mezőgazdasági szakirányú képzést is elvégeztem.

Középiskolai éveim alatt abszolváltam egy hároméves képzőművészet-rajz képzést a nagypaládi Cholnoky Imre Művészeti Iskolában. Ezután Isten elhívott egy egészen izgalmas útra, amit a mai napig élvezettel járok.

Felvételiztem a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre 2013-ban, az érettségi után. Az itt eltöltött idő ráébresztett ennek a hivatásnak a fontosságára, súlyára és felelősségére egyaránt. Azt hiszem elmondhatom magamról, hogy megtaláltam a helyem, és jókora lendülettel készülök az előttem álló útra.

Adventi koszorúkészítés

Sok tapasztalatot szereztem az anyagyülekezetemben, Nagypaládon. Amikor csak tehettem, segédkeztem alkalmak megszervezésében, ifik levezetésében, nyári táborozásban, ifjúsági hétvégéken. Ezek fontos tapasztalatot jelentettek az egyetem falain belül is, és azt gondolom, ezek után is hasznát fogom venni.

Szabadidőmet elég színesen töltöm. Szinte minden labdajátékot kedvelek, legyen az foci, röplabda, kosárlabda. Elég nagy helyet tölt ki életemben az olvasás, amely a szellemi kikapcsolódásomat is segíti. Szeretem az átláthatóságot, sokszor rendszerben gondolkodom, igyekszem könnyen alkalmazkodni és érdekelnek az új dolgok.

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!