Pelyvás Zsolt

Pelyvás Zsolt

  • presbiter

Bemutatkozás

Pelyvás Zsolt vagyok, 1975-ben születtem Mátészalkán. Református családból származom, presbiter nagyapámtól kaptam első énekeskönyvemet, de keresztyén szemléletű nevelésben nem részesültem. Általános és középiskolai tanulmányaimat Mátészalkán végeztem, majd 1997-ben a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Műszaki Főiskolai Karán szereztem gépészmérnöki, 2006-ban pedig a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdász diplomát. 2002 óta kisebb megszakítással dolgozom pénzintézetben.

Feleségem Pelyvásné Lőrincz Éva közgazdász végzettségű, 2000-ben házasodtunk össze. Házasságunkat az Úristen 2 gyermekkel áldotta meg. Gergő a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium tizedikes, Péter a Jókai Mór Református Általános Iskola ötödikes tanulója, mindketten gyülekezetünk tagjai.

Középiskolásként hívő iskolatársam hívására kapcsolódtam be a mátészalkai ifjúsági gyülekezetbe. 1994-ben egy családi tragédia ébresztetett rá Isten kegyelmére. 2000-ben felnőttként keresztelkedtem és konfirmáltam, de már előtte is aktívan részt vettem a gyülekezeti életben.

2005 augusztusában költöztünk be Nyíregyházára, azóta vagyunk egész családommal a gyülekezet tagjai. Jelenleg presbiterként szolgálok az egyházközségben, és 2012 óta a Nyírségi Református Egyházmegye főszámvevői feladatait látom el.

Mindig törekedtem annak megvalósítására, amit ma is fontosnak tartok, hogy minél többen élhessék át Isten szabadító szeretetét és lehessenek a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség élő tagjai.

„Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…” (Máté 28,19)

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!