Látogatási rend 2020.09.07

Látogatási rend 2020.09.07

  • szeptember 8, 2020

LÁTOGATÁSI ÉS INTÉZMÉNY ELHAGYÁSI REND

Érvényes a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona székhelyén

2020 szeptember 07-től visszavonásig

A bevezetett intézkedések elrendelésének oka Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos által kiadott 42935-2/2020/EÜIG határozat.

42935-2/2020/EÜIG határozat (Letöltés)

Az intézmény területén a látogatás a végstádiumban lévő ellátottaktól való elbúcsúzás kivételével tilos!

A kapcsolattartás biztosításának lehetőségei a tilalom ideje alatt:

  1. Látogatói pont:
  • A látogatási tilalom bevezetése után az üvegfallal teljesen kettéválasztott látogatói ponton (porta melletti sátorban) hétfőtől-vasárnapig lehetőség van a kontaktus nélküli kapcsolattartásra.
  • A kapcsolattartás ezen formájára előre be kell jelentkezni a +36 70 2461535-ös telefonszámon. A látogatást munkatársunk segíti hétfőtől-szombatig 9-től 16 óráig, 16 óra után, illetve vasárnap egész nap a jobb állapotú ellátottak munkatársi segítség nélkül látogathatók a látogatói pontban.
  • A látogatási idő a látogatói ponton maximum 25 perc.
  • Ezen kapcsolattartási forma csak járóképes, vagy kerekesszékbe stabilan kiültethető ellátott esetén vehető igénybe.

 

  1. Video chat (Messenger videó kapcsolat):
  • Hétfőn, szerdán és pénteken rendelkezésre áll 09-től 15-óráig. (felhasználónevek: pavilon épület: Pavilon látogató; A-C épület: Vendég látogató). Videóhívás előtt telefonon szükséges egyeztetni a +36 70 2461535-ös telefonszámon. A videóhívást a kijelölt mentálhigiénés munkatárs segíti.
  • Ezen kapcsolattartási formát bárki igénybe veheti, de elsősorban a rosszabb általános állapotú vagy fekvő ellátottak részére javasoljuk.

 

  1. Csomag beküldés
  • Csomagok a portán minden nap 07-16 óra között leadhatóak.
  • Javasoljuk, hogy elsősorban gyári csomagolásban, vagy egyéb jól zárható módon (pl. egyszerhasználatos ételtartó műanyag doboz stb.) csomagolt ételt hozzanak hozzátartozójuknak.
  • Kérjük, gyorsan romló, hűtést igénylő élelmiszert ne küldjenek.
  • Ugyancsak ne küldjenek élelmiszert többször használható ételtartóban vagy főzőedényben.
  • Minden más élelmiszer (pl.: gyümölcs, sütemény, pékárú, ásványvíz stb.) megfelelő csomagolásban korlátozás nélkül beküldhető

 

  1. Pénztári ki- és befizetések
  • Kedden és pénteken 09-17 óra között rá van lehetőség. A pénztáros a porta épületében veszi, vagy adja át a készpénzt.

 

  1. Látogatás a végstádiumban lévő ellátottaktól való elbúcsúzás céljából:
  • Az ellátott állapotának, esetleges végstádiumának megítélése a látogatás engedélyezése az intézményi orvos, a vezető ápoló vagy intézményi felsőbb vezető hatásköre. Szükség esetén a portaszolgálat értesíti az adott gondozási egység munkatársát az ilyen típusú látogató érkezéséről telefonon. A látogató csak munkatársi kísérettel mehet be az épületbe, ahol látogatói köpenyt, maszkot, kesztyűt köteles viselni. Egyszerre legfeljebb 2 fő látogathat, a látogatás, elbúcsúzás lehetőleg ne haladja meg a 30 percet. A látogatást lehetőleg olyan módon kell megszervezni, hogy másik ellátott a szobában ne tartózkodjon.
  • Az intézmény virucid hatásspektrumú kézfertőtlenítőszert biztosít a látogatás során. A látogatás ideje alatt a maszk, látogatói köpeny, gumikesztyű viselése az intézmény egész területén kötelező, ezt az intézmény biztosítja, és ellenőrzi. Az ellenőrzés a dolgozók munkaköri kötelessége.

 

  1. Intézmény elhagyás rendje:

Az ellátottak az egészségügyi, elsősorban sürgős vizsgálatok, beavatkozások kivételével nem hagyhatják el az intézmény területét. Az intézmény udvara, parkja korlátozás nélkül használható, illetve annak használata az időjárás függvényében javasolt.

 

 

Nyíregyháza, 2020. szeptember 7.

                                                                                                             Vári Zoltán

                                                                                                         intézményvezető



Hozzászólások

x