Énekkar

Énekkar

A Nyíregyháza Városi Református Egyházközség Kórusa

Énekkarunk néhány évnyi szünet után 2014. márciusában szerveződött újjá egy kisebb létszámmal. Nagy örömünk, hogy az utóbbi időben új tagok is csatlakoztak hozzánk, így jelenleg több mint 30 fő a kórus létszáma. Közösségünk családias légkörében hétről hétre megtapasztalhatjuk a testvéri egységet, több generáció szeretetteljes együttlétét.

Elsősorban a gyülekezetünkben, nagyobb ünnepeinken szolgálunk, de az elmúlt évben volt lehetőségünk egyéb alkalmakon is (pl. esküvő, gyászolók istentisztelete) Istenünket dicsérni. Bár rendhagyó, de egyúttal hagyományteremtő, „évzáró” zenés áhítatot tartottunk 2015. júniusában, melyet szeretetvendégséggel zártunk. A nyári szünet után szeptembertől újult erővel és lelkesedéssel folytattuk a felkészülést az előttünk álló szolgálatokra.

Ez év októberében a Nyírkátán megrendezett Egyházmegyei Kórustalálkozón vettünk részt, amely egyben első nyilvános bemutatkozásunk is volt. Örömmel tapasztaltuk, hogy számos gyülekezetben működik kiváló énekkar – összesen 11 kórus vett részt ezen az alkalmon –, akik hozzánk hasonlóan sáfárkodnak Istentől kapott talentumukkal.

Kóruspróbáinkat heti egy alkalommal, szerdánként 17 órától tartjuk a „kazettás” gyülekezeti teremben. Minden próba elején imádságban kérjük Istenünk áldását és az alkalom végén is imádságban adunk Neki hálát. Elsősorban énekeskönyvi énekeink többszólamú feldolgozásait énekeljük, de repertoárunkon szerepelnek más lelki énekek is.

Valljuk, hogy a bizonyságtétel egyik hatékony formája az ének, mellyel elsősorban a családunk, azután pedig a gyülekezet felé hirdethetjük énekszóban Istenünk üzenetét.

Szeretettel várjuk továbbra is énekkarunkba az énekelni vágyókat és kívánjuk, hogy minél többen imádkozhassák velünk együtt: „Kész a szívem Istenem, kész a szívem arra, hogy énekeljek és zengedezzek!” Zsolt 57, 8

Kissné Mogyorósi Pálma
kórusvezető

x