"Légy hű mindhalálig" - 5 Napos Klub

  • július 11, 2020

Dániel próféta története állt a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség 2020-as 5 Napos Klubjának középpontjában. Az 1-6. osztályos hittanosoknak szervezett héten reggelenként a részben bábokkal előadott bevezető jelenetek, Ádám gazda tanulságos történetei vezettek a bibliai történet alapigazságához. Ádám gazda két puliját tanítja a nyájjal való bánás, a hűség és a felelősség alapigazságaira. Később Dániel történetében központi szerepet kapott az Istenhez való hűség két oldala: Urunk kitart mellettünk, ezért a vele való kapcsolatban teljes bizalommal és feltétlen hűséggel tarthatunk ki mellette - éppúgy, mint Dániel és barátai.

5 Napos Klub
5 Napos Klub
5 Napos Klub

A templomban töltött időn kívül nagy szerepet kaptak a héten a kinti játékok, kézműves foglalkozások, közös étkezések is. A 145 résztvevő gyerek körül 15 hitoktató és lelkipásztor és körülbelül kétszer ennyi közösségi szolgálatos fiatal segédkezett.

5 Napos Klub
5 Napos Klub
5 Napos Klub

A gyerekhét idén is családi nappal végződött, amelyen a gyeremekek együtt énekelhettek, játszhattak szüleikkel. Különleges tartalma volt a napnak az úgynevezett csendszoba, amelyben családonként imádkozhattak együtt felnőttek és gyermekek.

 

Az 5 Napos Klubon készült képeket itt lehet megtekinteni:



Hozzászólások

x