1%

1%

  • április 26, 2021

Az alábbiakban egyházunk zsinati elnökségének levelét, és a Magyarországi Református Egyház adakozásra biztató kisfilmjét közöljük.

Kedves Testvérünk!

Minden korábbi segítségét megköszönve, kérjük, hogy amennyiben még nem tette meg, adója 1 százalékának felajánlásával idén is támogassa egyházunk munkáját és társadalmi szolgálatát. Ez az Ön számára nem jelent semmiféle többletkiadást, hiszen eleve levont adója egy százalékát juttathatja el felajánlásával az egyházunkhoz. Ha nem dönt adója egy százalékáról, a pénz az államnál marad. Kérjük, biztassa rokonait, barátait, ismerőseit is, hogy rendelkezzenek adójuk egy százalékáról. Ha Ön nyugdíjas és nincs adóköteles jövedelme, kérjük, bátorítsa gyermekeit, családtagjait, hogy ajánlják fel adójuk egy százalékát a Magyarországi Református Egyháznak.

Az adózási törvények 2018-as változása miatt, amennyiben 2018 óta valamelyik évben már felajánlotta egyházunknak adója egy százalékát, többé nem kell fáradnia vele, mert az visszavonásig érvényes. Adója egy százalékáról mindenki rendelkezhet, akinek van adóköteles jövedelme (magánszemélyek, egyéni vállalkozók, őstermelők is). Az is rendelkezhet, akinek a különböző adókedvezmények miatt 0, vagy néhány száz vagy ezer forint a fizetendő adója. Ezek a felajánlások is növelik az egyház részére juttatott állami támogatás összegét.

Hogyan rendelkezhet adója egy százalékáról?

Nyilatkozatát adóbevallása részeként papír alapon és online, az adóhatóság honlapján (https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login) is beadhatja. Ha segítségre van szüksége a kitöltésben, látogasson el az egyszeruenreformatus.hu oldalra, ahol minden információt megtalál. A Magyarországi Református Egyház technikai száma, amelyet a nyilatkozaton fel kell tüntetni: 0066

Személyi jövedelemadónk alapítványoknak, egyesületeknek felajánlható egy százalékával is támogathatjuk egyházunk szolgálatát, ha arról református kötődésű alapítvány vagy egyesület javára rendelkezünk (szervezetek listája: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_2021).

Ha már beadta az adóbevallását, de elfelejtett rendelkezni adója egy százalékáról, még most is megteheti interneten, vagy papír alapon postai úton május 20-ig.

Segítségét, támogatását megköszönve, Isten áldását kívánjuk életére:

2021. április 20.

 

Molnár János s.k.
főgondnok
a Zsinat világi elnöke

Balog Zoltán s.k.
püspök
a Zsinat lelkészi elnöke

 Hozzászólások

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!