Istennel szövetségben - Ifjúsági tábor Hercegkúton

Istennel szövetségben - Ifjúsági tábor Hercegkúton

  • augusztus 9, 2019

Hatalmas élményekkel és lelkileg feltöltekezve tért haza az a 27 nyíregyházi református fiatal, akik részt vettek a Nyírségi Református Egyházmegye II. Ifjúsági táborán Hercegkúton 2019. augusztus 4. és 9. között. A festői szépségű táborhely, a lelkileg gazdag programok és a szeretetteljes közösség mind-mind azt szolgálták, hogy ezen a héten a fiatalok közelebb kerüljenek Istenhez, és döntést hozzanak életük folytatását illetően.

Ifjúsági tábor Hercegkúton

A tábor témája egyetlen szó volt. Úton. A reggeli áhítatok és a korosztályok szerinti csoportos beszélgetések a keresztyén hit útjának egy-egy állomását segítettek Isten Igéje alapján átgondolni, átértékelni. A délelőtti műhelyfoglalkozásokon egy-egy választott témában mélyülhettek el a résztvevők. A délutáni mozgásos vetélkedők és sportprogramok után az este csendjében vendégként érkező bizonyságtevők osztották meg élettapasztalatukat, Istenhez vezető és vele megtett útjuk egy-egy szakaszát.

Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton

Nagy érdeklődéssel hallgatták a fiatalok egy fiatal jegyespár, Konrád M. Dániel és Balla Beáta (Nyíregyháza) szavait, akik pár- és pályaválasztásuk fordulatokban gazdag történetét osztották meg. Nagyné Nádasi Erika (Sárospatak) megtéréséről mesélt, és arról, hogyan vezette Isten a késői házasságkötés és egy gyermek örökbefogadásának lépésein keresztül úgy, hogy közben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának vallástanára lett. Nagy Antal Tibor és Nagyné Schuller Ilona házaspárként állt a mikrofon mögé, és arról beszéltek, hogyan őrizte meg Isten az életüket súlyos családi és többször életveszélyes egészségi bajokon át. Igazán megtisztelő volt hallani Victor István és felesége, Judit néni (Hejce) bizonyságtételét, akik többek között elköteleződésükről és arról a döntésükről szóltak, amely értelmében mind a tizenhét gyermeküket Istentől jövő ajándékként, jutalomként fogadták el.

Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton

A tábor fontos része volt a közös éneklés, amelyet az egyházmegye lelkipásztoraiból álló zenekar kísért. Különlegesség volt még az úgynevezett tízpercezést, amely során minden táborozó legalább 10 percet beszélgetett négyszemközt az egyik csoportvezető lelkésszel. Ezek a "tízpercek" gyakran egy óra hosszáig is eltartottak, és nagyon mély és őszinte beszélgetések alakultak ki.

Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton
Ifjúsági tábor Hercegkúton

A késő esti órákban Fejér Zoltán lelkipásztor (Sárospatak) igehirdetései kalauzolták a hallgatókat lépésről lépésre, úton a Szent Sátor belseje, a szentek szentje felé. Ezek az evangélizációs esték a csütörtöki döntésre hívásban csúcsosodtak ki, ahol nagyon sok fiatalt érintett meg Jézus Krisztus evangéliuma a Szentlélek által, és ők lelkipásztoraikkal együtt imádkozva kérték el Isten segítségét, hogy vele élhessenek életük hátralevő részében.

Ifjúsági tábor Hercegkúton

Istennek adunk hálát azért, hogy megszólította az ifjúság tagjait, és imádkozunk a folytatásért a gyülekezet közösségén belül, illetve a későbbi táborokért, amelyeken hasonló lelki megerősödéseket és elindulásokat remélhetünk.

Soli Deo Gloria!

A táborról készült videó megtekinthető itt:

https://www.youtube.com/watch?v=MXsKZh6aMWM

Fényképek a táborról: 



Hozzászólások

x