Istentiszteletek az Örökösföldi Református Templomban

Istentiszteletek az Örökösföldi Református Templomban

  • május 19, 2020

"Nem kiváltságos, hanem szövetséges"

A karanténhelyzet enyhülése magával hozta azt a várva várt lehetőséget, hogy újra gyülekezeti közösségekben ünnepeljük a vasárnapot, istentiszteleteinket. Erre először május 17-én nyílt alkalma a reformátusságnak - így az Örökösföldön élőknek is. Külön öröm volt számunkra, hogy egyháztörténeti és történelmi szempontból egyedülálló pillanatokat élhettünk át, amikor először tarthattunk istentiszteletet a felépült Örökösföldi Református Templom és Gyülekezeti Központ Közösségi Terében. Isten Igéje Mózes első könyve 17. részéből szólította meg a Gyülekezetet, s emlékeztetett minket Urunk arra, hogy nem kiváltságos emberek vagyunk, nem különlegesek valami egyedi tulajdonságunk miatt, hanem szövetségestársai lehetünk Istennek Jézus Krisztusban - mégpedig az Isten Országának dicső ügyében!
Ezzel a bíztatással, komoly felhatalmazással vágunk bele gyülekezeti történetünk újabb szakaszába, amely sok imádságot követően kiteljesedni ígérkezik, hiszen a templomi padok, szószék, Úr asztala elkészülte után hálaadó istentisztelettel szeretnénk teljesen használatba venni az elkészült komplexumot.

Műszaki átadás Örökösföldön

A műszaki átadás már megtörtént, így minden működőképes, használható. A gyülekezeti központ visszafogottságában is méltóan ékesíti az Örökösföldi városrészt, ezzel Városunkat is - és bízunk benne, hogy hirdeti Istenünk dicsőségét!

Legyen sokaknak lelki otthona az Örökösföldi Református Közösség, s a Krisztushoz vezető úton látható jelzőkő mind a Templom, mind pedig a benne otthont nyerő Gyülekezet!

Nagy József
lelkipásztor



Hozzászólások

x