Két darab ózongenerátort adományozott egy cég a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonának

Két darab ózongenerátort adományozott egy cég a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonának

  • május 16, 2020

Két darab ózongenerátort adományozott a református egyház fenntartásában működő nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonának egy cég. Alagi István, a Groska KFT ügyvezetője elmondta: a két eszköz egy óra alatt egy 100 négyzetméteres helyiség levegőjét képes sterilizálni. Ilyet használnak a mentőautókban is.

Hiány van belőle a piacon és nem egyszerű beszerezni, nekünk még időben sikerült – mondta Alagi István, a Groska KFT ügyvezetője. Ők már korábban is alkalmaztak ilyen eszközt - bár más célra, de amikor berobbant a vírusos helyzet, akkor lettek rá figyelmesek a híradásokból, hogy a levegő sterilizálására is használható.

Ez még hiányzott az intézményből – tette hozzá Vári Zoltán, a Szivárvány Idősek Otthonának vezetője. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kerüljön be a vírus. Rendszeresen fertőtlenítjük a helyiségeket, különösen odafigyelünk a kapaszkodók, korlátok tisztán tartására. Arról is beszélt, hogy az otthon lakóit továbbra sem lehet látogatni, de egyelőre viszonylag jól viselik a helyzetet.

Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese közölte: amikor kihirdették a vírussal kapcsolatos veszélyhelyzetet, minden lehetséges óvintézkedést meghoztak az idősellátó intézményekben. Megjegyezte: a kisebb-nagyobb mértékű támogatások továbbra is hatalmas segítséget jelentenek.



Hozzászólások

x