"Mindennap Istennel" - 42 nyíregyházi fiatal járt Hercegkúton

  • augusztus 7, 2020

42 nyíregyházi fiatal vett részt a Nyírségi Református Egyházmegye III. Ifjúsági Táborán 2020. augusztus 2-től 7-ig Hercegkúton.

A több mint 130 résztvevővel megrendezett tábor programjában a reggeli áhítatok, dicsőítő éneklések, korosztályonkénti csoportos beszélgetések, egy-egy témában elmélyítő műhelyfoglalkozások, bizonyságtételek és evangélizáció szerepeltek. 

Hercegkúti Ifjúsági Tábor

A délutánokat olyan szabadidős tevékenységek színesítették, mint például egy csoportos nyomozós játék, sportvetélkedők, vagy a Megyer-hegyi Tengerszemhez tett kirándulás. A tábor ideje alatt a fiatalok végigjárhattak egy nekik szóló imasétát, négyszemközt beszélgethettek a jelenlevő lelkipásztorokkal és csoportvezetőkkel, és mindeközben elmélyültek a hét témájában: Mindennap Istennel. 

Hercegkúti Ifjúsági Tábor
Hercegkúti Ifjúsági Tábor
Hercegkúti Ifjúsági Tábor

Egész héten a megszentelt élet állomásairól volt szó: hogyan élheti meg egy fiatal a 21. században a hitét a családban, az iskolában/munkahelyen, milyen kihívásokkal néz szembe a párkapcsolatot illetően, milyen kísértéseket kell legyőznie a szabadidejében és hol találja meg helyét a gyülekezet közösségében. Nagy élményt jelentett a csütörtök este, amely sokak számára a döntés pillanatát, a lelkészükkel való közös imádság meghatározó perceit hozta. Ezen az estén még egy jó hangulatú tábortűz és egy éjszakai túra is belefért a programba. 

Hercegkúti Ifjúsági Tábor
Hercegkúti Ifjúsági Tábor
Hercegkúti Ifjúsági Tábor

A lelkileg megerősödött, hitüket gyakorolni vágyó fiatalok otthoni gyülekezetükbe térnek haza, ahol a vasárnapi istentiszteletek mellett a péntekenként megtartott ifjúsági órákon kereshetik tovább Isten útmutatását. Isten áldja őket!

A tábor összefoglaló filmje megtekinthető itt:

Több mint 200 kép a tábor életéből:



Hozzászólások

x