"Mindent bele, karácsony!" - hittanos gyerekek ünnepi előkészítő alkalma

  • december 17, 2022

"Mindent bele, karácsony!" De mi az a minden? Talán az ünnepi ételek, a gondosan előkészített hangulati elemek, a megfelelően kiválasztott ajándékok, és a tökéletesen megszervezett találkozásokkal tényleg teljes a lista?

2022. december 17-én a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség 1-6. osztályos hittanos gyermekei ezeken a kérdéseken gondolkodhattak el egy tartalmas, örömteli adventi délutánon. 

A hitoktatók villámjeleneteiben a fenti "hozzávalók" szinte karikatúraként jelentek meg: az ünnepi ételek, amelyekből mindig kimarad valami fontos; a hangulat, amely békétlenséget takar; az ajándékozás, amelyben az önzés is felüti a fejét; és a találkozások, amelyek közül gyakran kifeletjük a legfontosabbat, az ünnepelttel való találkozást.

 Hittanos karácsony
 Hittanos karácsony
 Hittanos karácsony

Az énekléssel és kézműves foglalkozással színesített együttlét esti istentisztelettel ért véget a templomban. Megható volt látni, ahogyan a hittanos gyermekek és szüleik megtöltötték a padokat, és együtt figyelték előbb az egyik gyermekistentiszteleti csoport műsorát, majd Dr. Gaál Sándorné tiszteletes asszony tanítását a karácsonyi készülődés helyes sorrendjéről: először a legfontosabbat. 

 Hittanos karácsony
 Hittanos karácsony
 Hittanos karácsony

Az a bizonyos legfontosabb pedig a nap aranymondásában került kifejezésre, amely így szól:

Legyen kegyelmes hozzánk az Isten,

áldjon meg bennünket,

és ragyogtassa ránk orcáját! (Zsoltárok 67,2)

Az alkalom képei megtekinthetők itt:



Hozzászólások

x