"Világosságul jöttem" - Gyerekkarácsony

"Világosságul jöttem" - Gyerekkarácsony

  • december 23, 2018

2018. december 23-án délután az 3-6. osztályos gyermekek részvételével tartottak karácsonyi élőkészítő foglalkozást gyülekezetünk kazettás termében. A délután középpontjában Jézus szavai álltak:

"Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben." (János 12,46)

A közös éneklések, kézműves foglalkozás és uzsonna mellett fontos üzenete volt a hitoktatók által előadott jeleneteknek, amelyekben egy-egy élethelyzetben mutatták fel a különbséget: Jézussal vagy Jézus nélkül egészen másként beszélnek, tesznek és döntenek az emberek. A terem a sötétséget idéző jelenetekkel valóságosan is egyre sötétebb lett - egyre kevesebb lámpa világított, majd a jelenetpárok második részének előadása közben újra fényesség árasztotta el a termet.

 

Ennek a meghitt és tartalmas délutánnak a lezárásaképpen minden gyermek családjával együtt részt vett a 17.30-kor kezdődő esti istentiszteleten, ahová már az óvodáskorúak és a kisiskolások is megérkeztek. Az istentisztelet alapigéje egy ézsaiási prófécia mellett a délután aranymondása volt, és a kazettás teremben gyakorolt énekeket immár a templomban a felnőttekkel együtt énekelte az ünneplő gyülekezet. A templomban a felső tagozatos gyermekistentiszteletre járó iskolások szolgálata mélyítette tovább a karácsony lényegének ismeretét.

Az alkalom videofelvétele itt tekinthető meg:



Hozzászólások

x