"A házasság nem működik... magától." - vendégünk volt a Süveges házaspár

  • február 16, 2020

A Házasság Hete alkalmából két, összetartozó alkalomra hívogatták a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben az érdeklődő házaspárokat 2020 februárjában.

Az első alkalomra február 16-án, vasárnap délután került sor, amelyen Süveges Gergő médiaszemélyiség és felesége, Rudan Margit tartottak tartalmas és élvezetes stílusú előadást arról, hogy mi segít nekik abban, hogy a hétköznapok forgatagában megtartsák házasságuk meghittségét. Rövid bemutatkozás után a tévébemondóként megismert, ma a Magyar Rádiónál munkálkodó szerkesztő-műsorvezető meglepő kijelentést tett: "A házasság nem működik..." A felesége egyetlen szóval egészítette ki ezt a megdöbbentő mondatot: "...magától."

Házasság Hete 2020. - 1. alkalom
Házasság Hete 2020. - 1. alkalom
Házasság Hete 2020. - 1. alkalom

Ezután életes példákkal szemléltették, hogyan dolgoznak a kapcsolatukért nap mint nap.

Előkerültek a keretek, a szokások, az átlátszóság és az egyensúly kérdése. Előadóink őszintén beszéltek többek között arról is, hogyan kezelik azt a tényt, hogy nem tudják egymást száz százalékosan boldoggá tenni, hogy milyen önismereti módszerek segítettek egymást is jobban megismerni, illetve arról, hogyan szövi át aranyfonalként Isten a házassági szövetségüket.

Az előadás után kérdések feltételére is volt lehetőség, amelyre hasonlóan jó hangulatban adott választ a házaspár. 

A jelenlévők egy tartalmas és elgondolkodtató délutánt tölthettek együtt, amely folytatása február 22-én, szombaton következik, amikor a résztvevők egy vacsorán folytatják az együtt gondolkodást.



Hozzászólások

x