A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar szolgált gyülekezetünkben

A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar szolgált gyülekezetünkben

  • november 26, 2019

A Református Esték sorozat keretében Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével adott hangversenyt templomunkban 2019. november 26.-án a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar.  

Dr. Gaál Sándor esperes úr köszöntése, igeolvasása és imádsága után szeretetteljes pillanatoknak lehettünk tanúi. A hallgatóság soraiban ült Erdős Jenő bácsi, akit ezúttal a gyülekezet közösségében köszönthettünk 99. születésnapja alkalmából. Isten gazdag áldását kívánjuk életére a továbbiakban is!

Cantemus koncert
Cantemus koncert

A kórus előadásában az egyházzene több évszázados történelmének legszebb vokális művei közül hallhatott válogatást a gyülekezet. A barokk kortól napjainkig ívelő repertoárt olyan szerzők művei képviselték, mint Johann Sebastian Bach, Kocsár Miklós vagy Kodály Zoltán. A Vegyeskar szívesen szólaltatja meg kortárs magyar és külföldi zeneszerzők műveit is, melyeket ezúttal Ēriks Ešenvalds, John Rutter és Eric Whitacre egyedi hangzású egyházi kórusművei képviseltek.

Cantemus koncert

Az elhangzott művek tisztán bibliai, vagy a Szentírás által ihletett szövegei az Adventre előre tekintő hangulatot árasztottak. Az est során mindenki megajándékozottnak érezhette magát: a hallgatóság a kórus éneke, a kórus pedig a gyülekezettől kapott, lelki útravalóul szolgáló könyv által.

 Kissné Mogyorósi Pálma
a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség Kórusának vezetője
a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar tagja

A koncert képei megtekinthetők itt:



Hozzászólások

x