Bibliai Honfoglaló 2018 - Többnemzedékes tábor Berekfürdőn

Bibliai Honfoglaló 2018 - Többnemzedékes tábor Berekfürdőn

  • augusztus 19, 2018

Augusztus 19-én délután egy közös áhítattal vette kezdetét a Nyíregyháza–Városi Egyházközség többnemzedékes tábora. A lelkes csapat közel 180 főt számlált, ahol mindenféle korosztály képviseltette magát: kicsik, hittanosok, ifisek, fiatalok, családok, középkorúak, szép korúak. Táborunk helyszíne Berekfürdő volt, a Megbékélés Háza Református Konferencia Központ.

Hetünk témája a bibliai honfoglalás volt. A tábor lakóit Izráel tizenkét törzse szerint osztottuk szét, családfők vezetésével közösen vettünk részt vetélkedőkben, játékokban, ahol nem csak tudásban, hanem ügyességben is versenyezhetünk.

Többnemzedékes Gyülekezeti Tábor

A tábori program reggeli énekléssel, áhítattal kezdődött, majd csoportfoglalkozással folyatódott, ahol együtt gondolkodtunk Isten Igéjéről, népének honfoglalásáról, és ebből fakadóan arról, hogy milyen ígéretnek lehetünk mi is az örökösei.

Kézműves foglakozásra is sor került, ahol gyülekezetünk tagjai kipróbálhatták ügyességüket. Lehetőség volt íjazásra, ahol izmaink megmozgatásával átélhettük, mit jelentett napi szinten ennek az eszköznek használatával élni. Saját kezűleg készültek a családi otthonokba kulcstartók, amivel kifejezhettük hitvallásként, hogy: „Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk” (Józsué 24,15), emellett a résztvevők megismerkedhettek a kosárfonás alapjaival is.

Többnemzedékes Gyülekezeti Tábor

A lelki felfrissülés mellett szerepet kapott a testi pihenés is, a délután csendességében, vagy a fürdőhely szolgáltatásait kihasználva. Vacsora után újra összegyülekezve különleges esti áhítatokon vehettünk részt. A táborban minden résztvevő megtalálhatta a számára megfelelő alkalmat, foglalkozást - kicsik és nagyok egyaránt. Sok élménnyel, pihenéssel és Isten iránti hálával, az ő áldásaival térhettünk haza.

László Dávid
segédlelkész



Hozzászólások

x