Boldog öröm, hálaözön - több mint 200 gyermek volt együtt az 5+1 Napos Klubon

Boldog öröm, hálaözön - több mint 200 gyermek volt együtt az 5+1 Napos Klubon

  • július 14, 2024

2024 júliusában minden eddiginél több gyermek részvételével zajlott az 5+1 Napos Bibliai Klub, amely az 1-6. osztályos hittanos gyermekek napközis tábora gyülekezetünkben. 

Ebben az évben a témát is a gyermekek adták: olyan bibliai történetek álltak előttünk, amelyeknek főszereplője egy vagy több gyermek volt. Hallottunk azokról a kicsinyekről, akiket a tanítványok el akartak utasítani, Jézus viszont magához fogadta őket. Izgalommal kísértük figyelemmel a kosárban vízre rakott Mózes történetét, akit Isten nemcsak a gyilkos parancsot teljesítő egyiptomi katonáktól, hanem a nílusi krokodiloktól is megvédett. Volt szó Sámuelről, aki kisfiú korában hallotta meg először Isten megszólító szavát, és arról a névtelen kisfiúról is, aki nem sajnálta Jézus kezébe adni az uzsonnáját, hogy aztán csodálatos módon 5000 ember lakjon jól belőle. Végül az a kislány állt a figyelem középpontjában, aki rabszolgasorban élve sem múlasztotta el a bizonyságtételt, és a leprából való gyógyuláshoz segítette a szír hadseregparancsnokot, Naámánt. 

5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub

A bibliai történetek üzenetét idén is minden reggel egy-egy, az ifjúsági csoport tagjai által előadott jelenet vezette fel, és a gyerekek naponta megtanultak egy-egy aranymondást az aznapi bibliai tanulsághoz kapcsolódóan. 

5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub

Természetesen nem maradhattak el a sportvetélkedők sem, amelyeket a nagy hőségre való tekintettel legtöbbször vizes játékok alkottak, de nagy sikerük volt a naponta elkészített kézműves alkotásoknak is, amelyeket a gyerekek haza is vihettek. A kedden batikolt törölközőknek nagy hasznát vettük a hőérzet javításában is.

5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub

A gyerekhét zárónapja ezúttal is a családokkal közösen eltöltött szombati nap volt, amelyen a templomi áhítat után egy különleges focimeccsre kaptunk meghívást: a Kálvin teremben megtekinthettük a felvidéki Kisgéres református gyülekezetének bábelőadását, amely Gedeon történetét dolgozta fel a labdarúgó európabajnokság ihlette focis tematikával. Az izraeli csapat 6-0 arányban győzött a midianiták ellen! 

5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub
5+1 Napos Klub

A családi napon köszöntük meg Szűcs Ferencné Erzsike néni munkáját, aki az elmúlt években a gyülekezeti ház takarítását vállalta fel. Erzsike néninek szép nyugdíjas éveket kívántunk, a gyülekezet közösségébe visszavárjuk. A közösség ajándékát dr. Gaál Sándor esperes úr adta át. 

5+1 Napos Klub

Hálát adunk Istennek, hogy az 5 Napos Klub 2024-ben ilyen nagy számú résztvevő, és gyakran 36 fok feletti hőmérséklet mellett, szép rendben, különösebb baj nélkül, sok-sok áldással zárulhatott. A lelkipásztorok és hitoktatók áldozatos munkája mellett köszönetet mondunk az ifjúsági csoport tagjainak, a zenekart alkotó énekeseknek és hangszeres zenészeknek, az Iskolai Közösségi Szolgálatot végző önkénteseknek, a gyülekezet felnőttként szolgáló tagjainak, és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy sok gyermek hallhassa a Jézusról szóló evangéliumot.

"Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa." (Lukács 18,16) 

 



Hozzászólások

x