Istentiszteleten mutatkoztak be gyülekezetünk ifisei

Istentiszteleten mutatkoztak be gyülekezetünk ifisei

  • május 26, 2019

Két ifjúsági énekkel szolgáltak, és röviden bemutatták csoportjaikat a nyíregyházi református fiatalok 2019. május 26-án, a 10.30-kor kezdődő istentiszteleten.

Ahogyan az a bemutatkozásukban elhangzott, A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben jelenleg három ifjúsági csoport működik. A legidősebbek a "Vándor ifi" tagjai, akik általában egyetemista diákok. Innen kapta a csoport is a nevét: "Vándor", hiszen többen Budapestről, Debrecenből utaznak péntekenként haza, hogy együtt legyenek az ificsoporttal. (Péntek, 17.00 - Vezeti: László Dávid segédlelkész)

A második csoport a "Hit lámpása" nevet kapta. Ez a csoport 16-18 éves középiskolásokból áll. Ők jellemzően szeretnek fogós kérdéseket feltenni, így beszélgetésük gyakran több óra hosszát is igénybevesz. (Péntek, 18.00 - Vezeti: Bodnár Máté lelkipásztor)

A harmadik csoportba kilencedikesek járnak. A csoport neve: "Élő kövek". Péter levelének tanítása szerint úgy kell felépülniük a hívőknek a gyülekezetben, mint élő kövek egy lelki házban. (Péntek, 16.00 - Vezeti: Bodnár Máté lelkipásztor)

Ifisek bemutatkozása az istentiszteleten
Ifisek bemutatkozása az istentiszteleten
Ifisek bemutatkozása az istentiszteleten

 A pénteken megtartott ifjúsági bibliaórák mellett szívesen szerveznek más jellegű, közös programokat is. Szalonnasütés, palacsintázás, biciklitúra, nyári tábor, társasjáték-est, imaéjjel, ifjúsági napok és gyülekezeti kiszállások alkalmával is örömmel vannak együtt. 

A fiatalok nyitott szívvel várják az idén konfirmáltakat, hogy csatlakozzanak közösségükhöz.

A nyáron fontos események várnak a fiatalokra:

2019. június 16. 17.30 Ifjúsági istentisztelet a templomban (az ifjúsági zenekar és az ifisek szolgálatával)

2019. július 23-27. Csillagpont - református ifjúsági találkozó Debrecenben

2019. augusztus 4-9. Egyházmegyei Ifjúsági Tábor Hercegkúton 

Az alábbi linken megtekinthetők a bemutatkozás fényképei:

Az istentisztelet felvétele megtekinthető itt (15.30-tól az ifisek bemutatkozása):

 



Hozzászólások

x