Jézus levele az embereknek - Gyerekkarácsony gyülekezetünkben

Jézus levele az embereknek - Gyerekkarácsony gyülekezetünkben

  • december 22, 2019

Hittanos gyermekek részére tartottak karácsonyi felkészítő foglalkozást december 22-én gyülekezetünk Kazettás Termében. A kézművesfoglalkozással, énekléssel és uzsonnával egybekötött alkalmon a fő téma egy olyan születésnap előkészületeiről szólt, amelyben a szervezők és a vendégek az ünnepeltre figyelnek a legkevésbé. 

A megjelent 3-6. osztályos gyermekek végül megérthették, hogy a karácsony is egy ilyen születésnap, amelyen fontos, hogy az ünnepelt legyen a középpontban a mi emberi igényeink és érzéseink helyett. 

A 17.30-as istentiszteleten nemcsak együtt énekeltek a gyermekek szüleikkel, de az igehirdetés zárásaként meghallgathatták azt a levelet, amelynek rövidített változatát minden gyermek megkapta a gyülekezet ajándékcsomagjával együtt. 

Ezen az istentiszteleten az 1-2. osztályos gyermekistentiszteleti csoport szolgálatát hallgathattuk meg, akiket Laczjákné Gárdus Tímea készített fel.

A levél így hangzott:

Kedves Szeretteim!

Amint jól tudjátok, közeledik a születésnapom. Megtiszteltetés számomra, hogy minden évben ünnepséget rendeztek, és úgy tűnik, ez idén is így lesz.
Nagyon sok ember vásárol sokat, rengeteg a külön erre az alkalomra szóló rádió és tv műsor, hirdetések, reklámok, és a világ minden pontján arról beszélnek, hogy születésnapom egyre közeledik. Igazán nagyon jó érzés tudni, hogy legalább egyszer az évben sok ember gondol rám.
Amint tudjátok, születésnapomra való emlékezés sok évvel ezelőtt kezdődött. Az első időkben még úgy tűnt, hogy az emberek értették, és hálásak voltak mindazért, amit értük tettem, de manapság egyre inkább úgy látszik, hogy alig akad, aki tudja az okát az ünneplésnek. Mindenhol összejönnek az emberek, családok, barátok, és nagyon kellemesen érzik magukat, de valójában nem tudják, nem értik, és nem is keresik a valódi jelentőségét az ünnepnek.
Emlékszem az elmúlt évben is hatalmas lakomát rendeztek a tiszteletemre. Az asztal roskadásig tele volt ízletes ételekkel, gyümölcsökkel, édességekkel. Tökéletesen díszített helyiségekben sok-sok gyönyörűen becsomagolt ajándék várta gazdáját. De tudjátok mi történt? Engem mégsem hívtak! Pedig én voltam az ünnepség díszvendége – mégsem küldtek meghívót. Miattam volt az egész összejövetel, a sok dísz és minden egyéb, és amikor maga az ünneplés elkezdődött, én kívül maradtam, bezárták előttem az ajtót... pedig be akartam menni, velük lenni, együtt ünnepelni.
Habár az igazság az, hogy mindez nem lepett meg, hiszen az elmúlt néhány évben, sokan bezárták előttem az ajtót. Mivel pedig nem hívtak meg, hát úgy döntöttem, hogy titokban megyek be, minden zaj nélkül, és csendesen megállok az egyik sarokban.
Mindenki nagyon jól érezte magát, ittak, ettek, beszélgettek, vicceltek, nevettek, és hatalmas jókedvük volt. Egyszer csak belépett a szobába egy nagydarab, kövér, piros ruhás, fehér szakállas ember azt kiabálva: ho-ho-ho. Leült egy díványra, a gyerekek pedig rohangáltak hozzá: télapó télapó! – mintha ez az egész ünnepség róla szólt volna. Aztán az emberek körülállták a karácsonyfát, és átölelték egymást. Én is kitártam a karomat, de engem nem ölelt át senki. Aztán nagy várakozással elkezdték osztogatni, és csomagolni az ajándékokat. Végül minden elkelt, és néztem, vajon nekem van-e valami-de nem, én nem kaptam semmit. Te hogyan éreznéd magad, ha a születésnapodon mindenki kapna ajándékot, csak éppen te nem? De megértettem, hogy nem kívánatos személy vagyok saját születésnapom emlékünnepén, és csöndesen elhagytam a helyiséget.
És-tudjátok – ez minden évben rosszabb és rosszabb. Az embereket csak az étel, ital, ajándékok, összejövetelek érdeklik, és alig néhányan emlékeznek rám. Pedig én annyira szeretném, ha ezen a karácsonyon beengednének engem az életükbe! Nagyon szeretném, ha felismernék a tényt, hogy több mint 2000-évvel ezelőtt azért jöttem el erre a világra, hogy az életemet adjam értük, hogy megmentsem őket. Csak annyit szeretnék, hogy ezt teljes szívvel elhiggyék, és beengedjenek az életükbe.
Még valamit szeretnék megosztani veletek, különösen arra való tekintettel, hogy jó néhányan tudjátok az ünnep igazi értelmét: Hamarosan lesz egy saját ünnepségem, egy látványos, hatalmas összejövetel, amit soha senki még elképzelni sem volt képes. Most még dolgozom rajta. Ma küldöm ki a meghívókat - egyet személyesen: neked!! Tudni szeretném, szándékozol-e részt venni, és foglalhatok-e egy helyet a számodra. Beírhatom-e a nevedet aranybetűkkel a vendégkönyvembe – merthogy csak azok jelenhetnek meg az ünnepségen, akiknek nevei ott szerepelnek. Akik nem válaszolnak a meghívásra, azok kívül maradnak.
Légy felkészült, mert amikor minden kész, te is részese lehetsz az én csodálatos ünnepségemnek.
Hamarosan látjuk egymást!

Szeretettel:
Jézus Krisztus

Az alkalmon készült képek illetve videó megtekinthető alább:Hozzászólások

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!