Karácsonyi szeretethimnusz - kicsit másképp

Karácsonyi szeretethimnusz - kicsit másképp

  • december 21, 2020

Harminc fiatal együttműködéséből született az a videó, amelyet gyülekezetünk ifjúsági csoportjai egyrészt a gyülekezet tagjainak szóló karácsonyi köszöntésnek szánnak, másrészt meg szeretnék szólítani az egyházon kívüli érdeklődőket is a karácsony lényegével, az isteni szeretet üzenetével.

A videó prózai része Pál apostol szeretethimnuszának újraértelmezése. Alapjául egy ismeretlen szerzőtől származó Karácsonyi szeretethimnusz című írás szolgált, amelyet a csoport némileg átírt, aktuális utalásokkal egészített ki.

A hangszeres zenei alapra - amelyet szintén a csoport tagjai rögzítettek, - a szólisták egy Soproni János által írt ifjúsági éneket szólaltatnak meg.

Íme a videó: fogadjuk SZERETETtel!

Immár hagyománnyá vált gyülekezetünkben, hogy karácsony közeledtével az ifjúsági csoportok tagjai műsorral szolgálnak. 2016-ban és 2017-ben színdarabot adtak elő, 2018-ban árnyjátékot rendeztek, a tavalyi évben pedig irodalmi, zenés esttel álltak az érdeklődők elé. 

Idén a koronavírus okozta járványhelyzet miatt nem volt lehetőségük sem próbákat, sem előadást tartani, így jött a videó-készítés gondolata.

Hisszük, hogy az isteni szeretet örömüzenete ebben a formában is sokakhoz eljuthat!



Hozzászólások

x