Neked mit jelent a konfirmáció? - helyszíni beszélgetés konfirmandus fiatalokkal

Neked mit jelent a konfirmáció? - helyszíni beszélgetés konfirmandus fiatalokkal

  • május 15, 2023

2023. május 14-én két istentiszteleten összesen 87 fiatal tett konfirmációs vizsgát és fogadalmat Egyházközségünkben. A 8.30-kor kezdődő istentiszteleten a Jókai Mór Református Általános Iskola diákjai, a 10.30-as alkalmon pedig a város többi iskolájából érkező tanulók konfirmációjára került sor.

Néhány fiatallal arról beszélgettünk, mit adott nekik a konfirmáció, és a későbbiekben hogyan képzelik el magukat a gyülekezetben?

Konfirmáció (2023.05.14. - 10.30)
 

Herczeg Tamás: Orvos édesanyámmal régóta gondolkodunk azon, hogy a konfirmációra mikor jelentkezzek. Családi körben ritkán járunk templomba, engem viszont magával ragadott a közösség, a számos új ismeret. A lelkipásztoroktól nagyon sokat tanultam. Igazi befogadásnak lehettem a részese. Az Apáczai Csere János Általános Iskolába járok, igyekszem tudatosan készülni a felnőtt életre. Most lezárult egy szakasz, de gondolom, hogy a kötődésem megmarad.

Konfirmáció (2023.05.14. - 10.30)

Kató Sára: A Kölcsey Gimnázium 8 osztályos tagozatára járok. Mama beszélt arról, hogy az egyetemen biztosan megkérdezik, hogy konfirmáltam-e. Ibrányi születésű vagyok, a környezetemben sok a református vallású. Én most pillanthattam be igazán az egyházi kérdésekbe. Máté tiszteletes úr olyan érdekfeszítően adta át az információkat, hogy öröm volt tanulni. Talán a színművészetire megyek, most ez a vizsga a benső énem kifejeződése.

Konfirmáció (2023.05.14. - 10.30)

Papp Zoltán Sámuel: Nagyapámtól és nagymamámtól hallottam Istenről először. Én is a Kölcseybe járok, az egyik barátommal, osztálytársammal együtt konfirmálok. A jó közösség, amit itt megtapasztalhattam, sokat segített abban, hogy ha ők komolyan vették a felkészülést, én is legalább annyira érezzem át ennek a súlyát. Igazából még nem tudom, mennyire leszek itt aktív, de nyíregyháziként biztosan eljövök majd a templomba. Ha a nagyszüleim is fontosnak tartják a hitet, gondolom, nekem is az lesz.

Konfirmáció (2023.05.14. - 10.30)

Németh Míra: Nyolcadikos vagyok a Krúdyban, édesanyám is itt konfirmált. Kicsi koromtól kezdve együtt járunk az istentiszteletre. Hiszek Jézus Krisztusban. Számomra a hit meghatározza az életemet, rendszeresen imádkozom, elfogadtam Istent. Hívő embernek vallom magam. Én biztosan fogok a gyülekezeti közösségbe járni, egyfajta felnőtt életet jelent számomra a konfirmációs fogadalomtétel.

Konfirmáció (2023.05.14. - 10.30)

Ondi Gergő: A Leonardo Média Akadémia hallgatója vagyok, 16 éves. Kicsi koromban a nagymamámmal jöttem a templomba. Akkor még olyan meseszerűnek tűnt minden, mára az Igék értelmet nyertek. A felkészülési idő, a kérdésekre adott válaszok, a lelkipásztorokkal és a társaimmal a beszélgetések megerősítettek abban, hogy jó irányban indul el az életem. Szeretném a hitet a mindennapjaim részévé tenni.

 



Hozzászólások

x