"Nem vagy egyedül!" - Fiatalok az idősek otthonában

  • május 22, 2019

Egyházközségünk fiatal felnőttjei és az ifjúsági zenekar tagjai közös szolgálatot végeztek a gyülekezet fenntartásában működő Szivárvány Idősek Otthonában 2019. május 22-én. A találkozót az intézmény által szervezett integrációs esték keretében tartották meg.

Fiatalok az idősek otthonában

Bodnár Máté lelkipásztor igehirdetésében Mózes 1. könyvében szereplő Hágár példáját állította a hallgatók elé. A pusztába menekülő, kétségbeesetten magányos asszony sem volt rejtve Isten elől, aki előbb fontos kérdésekkel elgondolkodtatta, majd felbátorítva visszaküldte őt azok közé, akik elől menekült. "Vedd észre az Urat, vedd észre a testvért, és nem leszel egyedül!" - zárta igemagyarázatát a lelkész.

A fiatal felnőttek nemcsak énekekkel, hanem közös imádságokkal és verssel is szolgáltak az alkalmon. Vári Zoltán intézményvezető az idősek nevében is megköszönte a fiatalok szolgálatát és jelenlétét.

Fiatalok az idősek otthonában
Fiatalok az idősek otthonában
Fiatalok az idősek otthonában

A zenés áhítat után közös vacsora következett, amelynek különlegessége az volt, hogy a vendégek elszórtan foglaltak helyet az idősek asztalainál, így mindenkinek volt lehetősége összeismerkedni, összebarátkozni egymással.

Fiatalok az idősek otthonában

A nap végén sok élménnyel és megtapasztalással tért haza a gyülekezeti delegáció. 

A találkozó képei megtekinthetők az alábbi linken:



Hozzászólások

x