Örökösföldiek gyülekezeti hétvégéje Beregdarócon

Örökösföldiek gyülekezeti hétvégéje Beregdarócon

  • november 25, 2019

Régóta érlelődött már a gondolat az Örökösföldi Közösség tagjaiban, hogy jó lenne egy kirándulást szervezni, mert a korábbi alkalom nagyon pozitív nyomot hagyott a résztvevőkben. Így aztán, élve a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség felajánlott támogatásával, és az Istentől kirendelt szép őszi idő adta lehetőséggel, egy rövid, másfél napos programot szerveztünk azzal a céllal, hogy a közösségbe járó tagok egymást jobban megismerhessék, és hogy közösen gondolkodjunk arról, milyen gyülekezetet szeretnénk majd, ha megalakulhat az önálló Örökösföldi Egyházközség. Mindehhez pedig Isten Igéje adta az alapot, ami körbekeretezte a két napunkat.

Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon
Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon
Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon

November 22-én 17 órakor indultunk el épülő Templomunk udvaráról – ezzel is kifejezve azt, hogy „otthonából” indul el a közösség! Uticélunk Beregdaróc volt, a Hét Csillag Református Üdülő és Konferenciaközpont. Az esti megérkezést követően áhítatot tartottunk a Református Templomban, majd ismerkedéssel folytattuk az estét. Későig ébren maradt a társaság – még a legfiatalabbak is jól bírták.

Szombaton történeti visszatekintésben élhettük át újra az elindulástól napjainkig lezajlott eseményeket, majd a számok tükrében is vizsgáltuk közösségünk fejlődését. Reménységre nyertünk okot az elmúlt esztendők felidézésével, a statisztikák áttekintésével. Ezt követte két jövőbe mutató előadás, majd pedig kisebb asztaltársaságokban és közösen kezdtünk el gondolkozni a múlt, a jelen ismerete, és a reménységgel gazdagított jövendő ígérete alapján arról, hogy milyen Gyülekezetről álmodunk, mit szeretnénk, és mit lehet tenni nekünk személyesen, hogy a tervek ne maradjanak meg pusztán ábrándoknak, hanem valóra válhassanak a mi szolgálatunk által is!

Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon
Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon
Örökösföldiek hétvégéje Beregdarócon

Nagyon hamar teltek az órák – de sikerült a lehetőségekhez mérten jól gazdálkodni az időnkkel, így aztán a szombat 17 órára tervezett hazaindulásnak sem volt semmi akadálya.

Vasárnap, az istentisztelet után többen is elmondták, milyen nagyszerű volt úgy bejönni az alkalomra, hogy már nem csak az arca volt ismerős egy-egy embernek, hanem a nevét is tudtuk, meg közös élmények is összekötnek bennünket. Jó volt közelebb kerülni egymáshoz ebben a testvéri közösségben, és ráeszmélni arra, hogy Istennek milyen nagyívű tervei vannak még számunkra!

SOLI DEO GLORIA – Egyedül Istené a Dicsőség

 Nagy József
lelkipásztor



Hozzászólások

x