Presbiteri napok Berekfürdőn

Presbiteri napok Berekfürdőn

  • január 23, 2024

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség újonnan megválasztott presbitériuma, a gyülekezet fő gondnoka, lelkészeink vezetésével kihelyezett gyűlést tartott 2024. január 19-20-án Berekfürdőn a Megbékélés Házában. Különösen is fontos volt a mostani találkozás, hiszen néhány héttel korábban tett esküt templomunkban a 29 fős presbitérium valamint a 9 fő pótpresbiter a 2024-2029 közötti ciklusra.

2024_01_20_Presbiteri napok Berekfürdőn

A kétnapos tanácskozás különlegessége volt, hogy nem csak nyíregyházi, hanem a göncruszkai és a szentendrei református gyülekezetek presbitériumai is jelen voltak a Berekfürdőn. Ez a szerencsés találkozás jó lehetőséget adott arra, hogy kölcsönösen megismerjék egymás gyülekezeteit és az ott folyó evangéliumi munkát.

2024_01_20_Presbiteri napok Berekfürdőn

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitériuma szombati zárt űlésén áttekintette az egyházközség hitéleti, gazdálkodás tevékenységét, intézményeinek működést és a folyamatban lévő és a jövőben tervezett ingatlanfelújítási feladatokat. A résztvevők döntöttek a presbiteri körzetek megerősítéséről elfogadásáról, és a bizottságok összetételéről.

2024_01_20_Presbiteri napok Berekfürdőn

Az együtt töltött idő ismét hozzájárult a vezető testületen belüli testvéri kapcsolatok, illetve a újonnan szolgálatba lépő presbiterek elköteleződéséhez, megerősítéséhez.



Hozzászólások

x