Szeretsz-e engem? - 5+1 Napos Klub Nyíregyházán

Szeretsz-e engem? - 5+1 Napos Klub Nyíregyházán

  • július 12, 2021

Péter apostol történetei elevenedtek meg a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség gyermekeknek tartott napközis táborában, az 5+1 Napos Bibliai Klubban.

5 Napos Klub

2021. július 5-től kezdve hétköznaponként mintegy 180 gyermek jelent meg a templomépületben, ahol jó hangulatú éneklés után egy-egy bevezető, a bibliai üzenetre ráhangoló jelenet várta őket - a gyülekezet ifjúsági csoportjának előadásában. Ezután hitoktatók jelenítették meg Péter történetének eseményeit a csodálatos halfogástól kezdve a lábmosás történetén, Péter tagadásán át egészen a Kornéliusznál tett látogatásáig. 

5 Napos Klub
5 Napos Klub
5 Napos Klub

Olyan bibliai értékek kerültek az együtt gondolkodás központjába, mint az engedelmesség, az Istentől kapott megbízatás, a bátor bizonyságtétel vagy éppen a szolgálat. Ezeket az üzeneteket a gyermekek és vezetőik személyes beszélgetésekben dolgozták fel 12 csoportban.

5 Napos Klub

A nap programját ebben az évben is színesítették a kézműves foglalkozások, a sportvetélkedők, és más ügyességi játékok. Természetesen nem maradt el a lelki táplálék mellett a testi sem: naponta két étkezést (tízórai, ebéd) kaptak a résztvevők. 

A generációk közötti összetartozást segítette az önkéntes közösségi szolgálatot végző középiskolások jelenléte, szolgálata.

5 Napos Klub

Július 10-én (szombaton) a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt érkeztek a családi napra, amelyen a felnőttek együtt élhették át a gyerekekkel a közös éneklés örömét, kipróbálhatták magukat egy családi kvízjátékban, és együtt készítettek egy kis, levegővel hajtott járművet.

A családi nap közös ebéddel zárult, amelyet ebben az évben is gyülekezetünk presbiterei készítettek el.

5 Napos Klub

Reméljük, hogy az idei Klub sokat segített abban, hogy a résztvevők szívében megerősödjenek a hét énekének sorai: "Van egy barátom, Jézus, vele mindent megbeszélhetek. Tudod, van egy barátom, Jézus, Ő megvígasztalja szívemet."

Köszönjük mindazok támagotását, akik imádságaikkal, szolgálatukkal, anyagi áldozatvállalásukkal mindehhez hozzájárultak!

Az 5+1 Napos Klub képei megtekinthetők itt:



Hozzászólások

x