"Tudd meg, tudd meg, hogy van feltámadás!" - Húsvéti előkészítő hittanosoknak

  • április 14, 2022

Mintegy 200 hittanos gyermek vett részt az általános iskolák első hat évfolyama számára szervezett húsvéti előkészítő napon a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben 2022. április 14-én, nagycsütörtök délelőttjén.

A reggel 8 órakor kezdődő alkalom a Templomban közös énekléssel, és egy húsvéti aranymondás megtanulásával kezdődött.

Jézus mondja: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él." (János 11,25)

Húsvéti előkészítő hittanosoknak

Ezután a gyermekek hitoktatók vezetésével 8 csoportban járták végig az ünnepi út elkészített állomásait. A megállók között voltak a nagyheti események (virágvasárnap, nagycsütörtök, nagypéntek, húsvét) dramatizált bemutatása, kinti játékok fiúknak, táncos foglalkozás lányoknak, éneklés, tízórai, és húsvéti kézműves foglalkozás is.

Húsvéti előkészítő hittanosoknak
Húsvéti előkészítő hittanosoknak
Húsvéti előkészítő hittanosoknak

A délután fél 1-ig tartó program végén újra a Templomban összegyülekezve énekelhették a gyermekek és hitoktatók a nap méltó zárásaként: "Az első húsvét ünnepén mi történt, oly csodás! Az Úr feltámadt, tudd meg hát, hogy van feltámadás! Tudd meg, tudd meg, hogy van feltámadás!"

Húsvéti előkészítő hittanosoknak

Hisszük, hogy ez a tartalmas nap nagyszerű alkalom volt arra, hogy nemcsak a kétszáz hittanos gyermek, hanem a családjaik is testileg-lelkileg felkészüljenek a Megváltó feltámadásának örömünnepére!

A hittanos nap képei itt érhetők el:

 



Hozzászólások

x