Végtelen utazás - 5+1 Napos Klub Nyíregyházán

Végtelen utazás - 5+1 Napos Klub Nyíregyházán

  • július 9, 2018

A gyülekezetünkben immár hagyománnyá vált 5 Napos Klubot 2018. július 9-től tartotta meg a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség hitoktatói közössége, és a szolgálatban részt vevő segítők. Az 5+1 napos rendezvényen, amelynek címe ezúttal „Végtelen utazás” volt, mintegy 160 általános iskolás korú gyermek vett részt. Pál apostol nyomában járva a bibliai történetek megelevenítették a keresztyénüldöző Saulból lett apostol megtérését és missziói útjainak egy-egy fontosabb epizódját, mint például a filippi börtönőr megkeresztelkedésének vagy a máltai hajótörésnek kalandos eseményeit.

5+1 napos klub

Délutánonként A buyufa alatt című evangéliumi könyv tanulságos, döntésre hívó történeteit hallgatták a gyermekek a hitoktatók előadásában, kivetített illusztrációkkal. A gyermekek lelkes éneklését ebben az évben is ifjúsági zenekar vezette. A lelki táplálék mellett a napi háromszori étkezésben és a napok lebonyolításában a szervezők nagy segítségére voltak azok a középiskolás diákok, akik közösségi szolgálatukat a gyülekezetben végezték. A hét folyamán több alkalommal is a „klubba” látogatott a Szivárvány Idősek Otthona és a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona egy-egy népes csoportja, hogy a kicsikkel közösségben éljenek át néhány órát, bekapcsolódjanak az „utazásba”.

5+1 napos klub

A szombati napon a Napraforgók evangéliumi játszóház bűvésztrükkjeit, óriásbuborékjait és játékait élvezhették a gyermekek, akik családtagjaikkal együtt érkeztek. Köszönettel tartozunk a szép egységben együtt dolgozó hitoktatók mellett a szülőknek, akik nemcsak elengedték a gyermekeiket, hanem támogatták is az alkalmakat, a záró napon finom ebédet főző presbitereknek, és a gyülekezet minden tagjának, akik hozzájárultak a meghíváshoz, hogy a gyermekek élete is „végtelen utazás” lehessen. Egyedül Istené a dicsőség!

A teljes album megtekintéséhez kattintson ide:



Hozzászólások

x