Koronavírus tájékoztató

 

Frissítve:2020.08.30.

 

 

Tisztelt Családtagok, Érdeklődők!

 

Intézményünkben jelenleg
koronavírus gyanújával érintett személy nincs.

A Covid-19 járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információinkat a HÍREK menüpont alatt olvashatják!

 

2020.08.18

Itt olvasja el a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona székhelyének aktuális látogatási szabályait.

2020.06.19

Itt olvasja el látogatási tilalom feloldásáról szóló tájékoztatónkat.

 

2020.06.08

Itt olvasja el a Nemzeti Népegészségügyi Központ 11305-54/2020/EÜIG iktatószámú határozata alapján kialakított látogatási szabályzatot.

 

2020.06.05

Itt olvasja el a Nemzeti Népegészségügyi Központ 11305-54/2020/EÜIG iktatószámú határozatát, a látogatási és kijárási tilalmat elrendelés módosításáról.

2020.05.20

Lakóink számára 2020.05.23-tól (szombat) - az eddigi szabályozástól eltérően - élelmiszer az általános higiénés- és egyészségügyi szabályok betartásával, korlátozás nélkül behozható.
A kialakított "Látogatói pont" továbbra is üzemel. Használatára nagy az igény, ezért kérjük a hozzátartozókat, hogy időpontot mindendéppen körültekintően egyeztessék kollégáinkkal.
A kapcsolattartás ezen formájának igénybevételéről bővebben itt olvashat.

2020.05.19-én a kijelölt intézményparancsnok részt vett a vezetői értekezleten, tájékoztatást adott a jogszabályból eredő intézményünket érintő feladatairól. Elismerően szólt az intézményben folyó higiénés tevékenységről.

 

2020.05.08

Intézményünk Tölgyes utcai székhelyén "Látogatói pont"-ot alakítottunk ki, melyet 2020.05.09-től lehet igénybe venni. A kapcsolattartás ezen formájának igénybevételéről bővebben itt olvashat.

2020.05.06

A Magyar Honvédség idősotthonunk Etelközi telephelyének fertőtlenítésére kijelölt alegysége a mai napon befejezte az Országos Tisztifőorvos által elrendelt fertőtlenítési feladatot. A munkákat ütemezetten, lakóink nyugalmának legkisebb zavarásával valósította meg a Honvédség.

A "kórházparancsnokokról és az egészségügyi készletekről" szóló 72/2020.(III.28) Korm. rendeletben meghatározott - intézményünkre vonatkozó - feladatainak végrehajtása érdekében a mai napon Kórházparancsnok Úr látogatást tett intézményünk telephelyén. A székhely épületeinek bejárását követően pozitív megerősítést kapott intézményünk.

 

2020.04.27

A Magyar Honvédség idősotthonunk fertőtlenítésére kijelölt alegysége a mai napon megkezdte az Országos Tisztifőorvos által elrendelt fertőtlenítési feladatot intézményünk székhelyén. A munkákat ütemezetten, lakóink nyugalmának legkisebb zavarásával valósítja meg a Honvédség.

 

2020.04.22

A Magyar Honvédség idősotthonunk fertőtlenítésére kijelölt alegysége tájékoztatta intézményünket, hogy a 2020.04.23-ra tervezett átfogó fertőtlenítés kezdési időpontjának modosítását kezdeményezi a Tölgyes u. 11. sz. alatti székhelyen. Tekintettel arra, hogy lakóink és dolgozóink között nincs Kovid-19 gyanús személy, a fertőtlenítést további egyeztetéseket követően későbbi időpontban hajtják végre.

 

2020.04.21

Intézményünk élni kíván az Operatív Törzs által felkínált, idősotthonokra vonatkozó fertőtlenítési lehetőséggel, annak erdekében, hogy lakóinkat a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk. 2020.04.21-én a Magyar Honvédség szakembereivel helyszíni bejárást tartottunk. Olyan ütemtervben állapodtunk meg, amely ellátottjaink nyugalmát legkevébé zavarja. A fertőtlenítést végző honvédségi egységek 2020.04.23-án kezdik meg a munkát és várhatóan a jövő hét végén fejezik be. Ezt követően kezdik az Eteközi telephely fertőtlenítését.

 

 

2020.04.17

Az ANTSZ lefolytatta az Országos Tisztifőorvos által elrendelt vizsgálatot intézményünkben. A helyszíni ellenőrzés mindent rendben talált, hiányosságot nem állapított meg.

 

A nappali ellátás működése 2020. március 17-től határozatlan időre felfüggesztésre került.

Az Országos Tisztifőorvos rendelete alapján az eddigi látogatási tilalom visszavonásig kiegészül az ellátottak részére intézményelhagyási tilalommal, és felvételi zárlattal. ( Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik a egészségügyi kezelésre történő szállításra.

Latogatasi tilalom elrendelese (Letöltés)

Megelőző izolációs intézkedéseket vezettünk be

Új lehetőséget biztosítunk a kapcsolattartásra.

Változtak a pénzkezelés szabályai.

Megtekintheti az EMMI által kiadott információs anyagokat

 

Intézményünk jelentős szigorításokat vezetett be az új koronavírus magyarországi megjelenése és terjedése miatt: 2020. március 08-tól visszavonásig látogatási tilalom van érvényben az intézmény mindkét telephelyén.

Az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőség szerint elkerüljük a vírus intézményben történő megjelenését.

 

Járványvédelmi intézkedéseink miatt az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

Az intézmény biztonságos működésének tárgyi- és személyi feltételei rendelkezésre állnak.

Az intézményi orvosi ellátás folyamatosan biztosított.

  1. március 16-tól határozatlan időre az intézményben folyó mindennemű oktatási- és gyakorlati helyszíni tevékenység szünetel.

Az intézmény dolgozói 2020. március 08-tól fokozottabb figyelmet fordítanak a személyi higiénére betartására, továbbá a rendszeres és alapos kézmosásra. Minden ellátottat egészségügyi védőfelszerelésben gondozunk.

Az intézménybe a hozzátartozók számára behozható gyári csomagolású, kívülről fertőtleníthető élelmiszer, melyet a portán kell leadni. Kérjük, hogy csak olyan gyümölcsöt hozzanak, amely 3 napig eltartható (lemoshatóság hiányában a gyümölcs karanténba kerül ennyi időre)

Otthon készült ételeket kérjük, ne hozzanak!

Ételszállítót, (pizza futár stb.) az intézmény nem fogad. A napi ötszöri étkezés biztosított az intézményben.

Csomag küldés előtt kérjük, tájékozódjon a családtagjuktól, vagy a munkatársaimtól telefonon a valós szükségletekről.

Felesleges csomagok, vagy haszontalan dolgok beküldése elkerülhető plusz fertőtlenítési terhet ró a személyzetre, mivel minden csomagot letörléssel fertőtlenítünk.

Ha a csomagok kézbesítése során problémát tapasztal, kérjük egyeztessen az érintett vezető ápolóval, az intézmény központi számán.

 

Megelőző izolációs intézkedések bevezetése

Tisztelt Családtagok!

  1. március 26-tól az intézmény székhelyén a kórházi ellátásból hazatérő ellátottakat, illetve kezelés céljából egészségügyi ellátást rendszeresen igénybevevőket megelőzés céljából elkülöníti a korábbi lakótársaitól egy, az erre a célra kialakított épületrészben.

Az intézkedés preventív jellegű, összhangban van az EMMI által kiadott útmutatóval.

Jelenleg 11 ellátott tartózkodik a székhely izolációs részlegen, mindenki panaszmentes, jól van. Izolációs szoba az Etel közi telephelyen is rendelkezésre áll.

Az izoláció időtartama a kórházi hazaérkezést követő 14 nap, ez után az ellátott panaszmentesség esetén visszatér a megszokott lakószobájába.

Az intézkedés kis kényelmetlenséggel jár az érintett ellátottak részére, de szükséges a lehető legnagyobb biztonság érdekében.

 

 

Kapcsolattartás:

Lakóink állapotáról, továbbá az intézményben bevezetett működés-módosítás rendjéről a megszokott telefonszámon érdeklődhetnek.

A látogatási tilalom ideje alatt a biztonságos kapcsolattartás céljából az intézmény lehetőséget biztosít Messenger alkalmazáson keresztül az ellátottak videó-kapcsolattal történő elérésére. A videó-kapcsolattal kapcsolatban kérjük, hívja a korona információs vonalunkat, a +3670 2461-535 telefonszámon, mely munkanapokon 09:00 és 15:00 között érhető el. Tájékoztatjuk, hogy munkaidőn kívül a videó-kapcsolat szolgáltatás szünetel. „Vendég Látogató” alkalmazással a főépületben („A” és „C” épületek) (demens részleg, pszichiátriai betegek otthona, időskorúak átmeneti gondozóháza, mozgásfogyatékos részleg) elhelyezettek, a „Pavilon Látogató” néven a pavilon épületekben lakó ellátottak érhetők el.

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelemmel kapcsolatos ügyintézés átmenetileg szünetel. A kérelem adatlapot és mellékleteit elektronikus formában megküldjük az igénylő által megadott e-mail címre.

 

Változnak a pénzkezelési szabályok:

A látogatási tilalom ideje alatt, járványvédelmi célból a készpénzforgalom korlátozásra kerül. A szociális szolgáltatást igénybe vevők hozzátartozóit kérjük, hogy utalással vagy banki befizetéssel teljesítsék a térítési díj befizetést, ennek pontos összegéről, menetéről pénztári nyitvatartási időben telefonon érdeklődhetnek. A portán lehetőségük van a térítési díj befizetésére (a pénztáros kimegy), de ezt csak akkor vegyék igénybe, ha más módon nem megoldható a díjfizetés.

Tájékoztatjuk, hogy a nyugdíjmaradvány kifizetése a készpénz-átadás helyett automatikusan a lakók letéti pénztárába történik.

Az EMMI által kiadott információs anyagok:

COVID19_kezmosas_menete_1_20020314 (Letöltés)

COVID19_maszk_viselese_20020315 (Letöltés)

COVID19_megelozes_12pontja_20200315 (Letöltés)

COVID19_priorizalt_teendok_EMMI_20200315 (Letöltés)

COVID19_szervezet_vedekezokepesseg_EMMI_20200313 (Letöltés)

COVID19_szulok_nagyszulok_vedelme_EMMI_20200311 (Letöltés)

COVID19_TAJ_nelkul_EMMI_20200314 (Letöltés)

COVID19_tajekoztato_gyogyszerkivaltasrol_EMMI_20200313 (Letöltés)

COVID19_tappenztajekoztato_EMMI_20200311 (Letöltés)

COVID19_tarsashazban_karanten_20200315 (Letöltés)

COVID19_varandosok_kismamak_csecsemok_EMMI_20200311 (Letöltés)

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!