Énekkarunk 10 éves újraalakulását ünnepeltük

Énekkarunk 10 éves újraalakulását ünnepeltük

  • június 16, 2024

2024. 06.16-án szinte egész (vasár)napos énekléssel adott hálát a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség azért, hogy énekkara a 2014-es újjáalakulása óta folyamatosan működik, és dicsőítő éneklésével immár 10 éve emeli fel szívünket Istenhez, színesítve ünnepeinket, istentiszteleti alkalmainkat. Kissné dr. Mogyorósi Pálma vezetésével az énekkar erre a különleges alkalomra is nagy várakozással készült fel. 

10 éves énekkari jubileum

A "születésnapra" vendégek is érkeztek. Délelőtt a kárpátaljai Mezőgecséről érkeztek az ottani énekkar női tagjai. Megható volt a sokat próbált, határon túli református családok képviselőivel ilyen formában is találkozni. Őket gyülekezetünk ebéddel is vendégül látta. 

10 éves énekkari jubileum

A 17.30-as istentiszteleten két vendég kórus is szolgált: a Vajai és a Nyíregyháza-Örökösföldi Református Egyházközségek kórusai, akik külön-külön, és a helyiekkel egyesített összkarban is gyönyörűen énekeltek, és bekapcsolódtak az egész napos hálaadásba. Az együttlét állófogadással zárult.

10 éves énekkari jubileum
10 éves énekkari jubileum
10 éves énekkari jubileum

Az esti istentisztelet kedves színfoltja volt, amikor Dr. Gaál Sándor esperes úr köszöntötte Jánószkyné Laura nénit 90. születésnapja alkalmából. Laura néni nagy örömmel tett bizonyságot hitre jutásáról és eddigi életútjáról.

10 éves énekkari jubileum

Az Egyházközség énekkara szeptemberben folytatja rendszeres, szerdán 17 órakor kezdődő próbáit a gyülekezeti házban. Szeretettel várják új tagok bekapcsolódását is ebbe az éneklő közösségbe, amelyben egymás számontartása, a szeretetteljes, testvéri együttlét éppolyan fontos, mint a gyönyörű kórusművek gyakorlása és a velük való szolgálat.

Isten éltesse 10 éves énekkarunkat!



Hozzászólások

x