Így segíthetünk az ukrajnai háborús helyzetben

Így segíthetünk az ukrajnai háborús helyzetben

  • február 25, 2022

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzetben fontos, hogy református keresztyénekként bölcs és mértéktartó magatartás mellett igyekezzünk megfontolt segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

1. Ezért a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége és Esperesi Kara kéri a kedves testvéreket: imádkozzunk a háború sújtotta térség lakóiért, és legfőképpen a béke helyreállításáért, "mert a jövő a béke emberéé." (Zsoltárok 37,37)

2. Aki pénzadománnyal szeretne segíteni, a Tiszántúli Református Egyházkerület számlájára utalhat az alábbi adatokkal:

OTP 11738008-20011428 - Közlemény rovatba: "Háborús menekültek megsegítésére"

3. A tartós élelmiszerek (legfőképpen konzervek), matracok, ágyneműk, takarók gyűjtésére kijelölt hely: 4400 Nyíregyháza, Kálvin tér 11. (Gyülekezeti Ház). A gyűjtést koordináló megbízott: Dr. Gaál Sándor esperes-lelkipásztor +36306390209. Az adományok elhelyezésére hétfőtől péntekig reggel 7 és 8 óra között, illetve este 17 és 18 óra között van lehetőség. Ebben az időszakban gyülekezetünk önkéntesei tartanak ügyeletet a Gyülekezeti Házban.

Figyelem! Ruhagyűjtésre most NEM kerül sor, csak a fent megjelölt adományokat várjuk!

Bátorítson bennünket az Ige szava: "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Filippi 4,6-7)



Hozzászólások

x