Népszámlálás 2022

Népszámlálás 2022

  • október 11, 2022

Sokfélék vagyunk, de összeköt református hitünk - ez a mottója a református egyház népszámlálási kampányának. Most pedig eljött a kitöltés ideje!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember végén minden magyarországi lakcímre levélben küldi ki az online kitöltéshez szükséges kódot. A borítékban a népszámlálásról is találnak majd hasznos információkat. Minden háztartásnak egy lakáskérdőívet kell kitöltenie, és annyi személyi kérdőívet, ahányan a lakásban laknak. Ezek a kérdőívek nem lesznek a borítékban, de online és a számlálóbiztosoknál elérhetők. A kérdésekre a 2022. október 1-jén fennálló állapotot alapul véve kell válaszolni.

Az állampolgárok a népszámlálás első szakaszában, október 1. és 16. között az erre a célra létrehozott online felületen tölthetik ki a kérdőíveket. A második szakaszban október 17. és november 20. között a számlálóbiztosok már csak azokat a háztartásokat keresik fel, amelyekben nem töltötték ki online a kérdőívet. Aki valamiért mindkét körből kimaradt, még egy harmadik lehetősége is lesz, november 21. és 28. között települése jegyzőjénél töltheti ki az íveket.

Arra biztatjuk Önöket, hogy amennyiben gondjuk adódna az online kitöltéssel, bátran kérjenek segítséget gyülekezetük tagjaitól vagy lelkészüktől.

Az alábbi videó is segíthet a kitöltésben:

Valljuk meg a népszámláláson is: Református vagyok!



Hozzászólások

x