"Ragyogj csillag!" - 5 Napos Klub

  • július 13, 2019

Immár hagyománnyá vált gyülekezetünkben a gyerekeknek szóló, nyári "5 Napos Klub" megrendezése, amelyre gyülekezetünk idén július 8. és 13. között várta az éredeklődő, általános iskolás gyermekeket. Ebben az évben Eszter királyné története jelentette a sok élményt tartogató hét vezérfonalát. Az ószövetségi történetben az egyszerű zsidó lányból, Istentől kapott és formált jellemének köszönhetően dicső királyné, népének megmentője válik. Az Eszter név többek között csillagot is jelent, így egész héten arról gondolkodhattak a gyerekek, hogyan tudják Isten dicsőségét hozzá hasonlóan átadni környezetüknek. 

5 Napos Klub

Ehhez a bibliai tanításhoz kapcsolódott az ötvösmester története, aki naponta egy-egy drágakő bemutatásával hívta fel jelentbeli tanoncai és az őket hallgató gyermekek figyelmét egy-egy értékes jellemvonásra. Délutánonként egy harmadik történet Az élet játéka c. könyv egyes jeleneteit hallgathatták meg a résztvevők, amelyben a főszereplő Pollyanna elvehetetlen jókedve és örömjátéka adott fontos tanítást a hétköznapi örömökkel és a hálás élettel kapcsolatban.

A napi program részét képezte a történetek elmélyítése mellett a háromszori étkezés, a kézművesfoglalkozások, az aktív kinti játék és sok-sok éneklés is. A "Ragyogj csillag!" című dalt szinte koncerthangulatban zengte a mintegy 120 gyermek.

5 Napos Klub
5 Napos Klub
5 Napos Klub

A szombati családi napon Gál Álmos keramikus bizonyságtételét hallgathattuk meg, aki egy fazekaskorongon dolgozva mesélt Isten formáló szeretetéről, saját életéről, hitre jutásáról. 

A napok lebonyolításában nagy segítséget nyújtottak a lelkipásztorokból és hitoktatókból álló szervező csapat mellett a közösségi szolgálatot végző gimnazisták, a gyülekezet önkéntesei, és a zárónapon főző presbiterek.

Istené legyen a hála és a dicsőség a 2019-es 5 Napos Klub minden áldásáért!

Az 5 Napos Klub énekei letölthetők itt!



Hozzászólások

x