Koós Adám

Koós Adám

  • segédlelkész

Bemutatkozás

Koós Ádámnak hívnak, 1994 december 31-én születtem, Nyíregyházán. Gyermekkoromat egy nyírségi faluban, Nagydoboson töltöttem. Ez a település Vásárosnamény és Mátészalka között helyezkedik el és híres az itt termesztett „címeres” sütőtökéről. Az általános iskolai tanulmányaimat is itt végeztem és mondhatom, hogy nem csak gyermekkoromat határozta meg ez a település. Elevenen élnek bennem az ott eltöltött évek és az ott szerzett tapasztalatok. Például, hogy mekkora erő van egy közösségben, ha az Istent állítja a középpontba, és mit jelent a nem öncélú szolgálatkészség.   Többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy olyan pályán induljak el, amelynek meghatározó vonásai a közösség és a szolgálat. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy egy többgenerációs lelkészcsaládba születtem, így gyerekkorom óta aktív részese voltam minden eseménynek a gyülekezetekben. Érdekelt ez a világ. Akik körülöttem voltak hiteles példát adtak nekem és igyekeztek engem is bevonni a szolgálatba már egészen fiatalon. Meghatározó része volt ez is az utamnak.

Általános iskolai éveim után a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába jelentkeztem, öt éves, nyelvi előkészítő tagozatra. A Refinek az erős közössége mai napig hatással van rám, a kollégiumban eltöltött öt év nem múlt el nyomtalanul. A gimnáziumi éveknek is köszönhetően úgy éreztem, hogy lelkipásztor szeretnék lenni, ezért jelentkeztem a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre.

A teológián eltöltött évek alatt az erősnek vélt hit többször is megpróbáltatott. A teológia rengeteg kérdést vet fel a hallgatókban, amelyekre néha válasz ad az egyetem, néha pedig az embernek saját magának kell a kérdésekre választ adni, vagy türelmesen válaszokat keresni tovább. Összességében azonban mégis azt tudom mondani, hogy az egyetemi évek alatt kaphattam olyan visszajelzéseket, élményeket, tapasztalatokat, amelyek alapján mégis azt érezhetem, hogy a helyemen vagyok.

Szabadidőm egy jelentős részét a sportra fordítom, szeretem a labdajátékokat és a csapatjátékot, de különösen a futballt. Több csapatban is játszom kispályás bajnokságokban Mátészalkán és Debrecenben is. A teológus csapattal már többször részt is vettünk a Theocupon, ami egy teológus „európa-bajnokság” Németországban vagy Ausztriában. Valamint a nagy egyetemi bajnokságban is részt veszünk 2015 óta. Hiszem, hogy az amatőr sport fontos, mert egészséges mentalitást biztosít a hétköznapokban és a szelep funkcióját is gyakran éreztem már. Úgy gondolom, ahogy a futballban a csapatjáték a lényeg, úgy a gyülekezeti munkában is. Egy csapatként kell gondolkoznunk és egymást segítve kell elérjük majd a végső célt is.

x

Elhagyott lakáskulcsot találtunk!

Január 6-án, valószínűleg a 10.30-as istentiszteleten hagyott valaki a templomban egy lakáskucslot. A lelkészi hivatalban átvehető!