Novák Miklós

Novák Miklós

  • segédlelkész

Bemutatkozás

Novák Miklós vagyok, 1997-ben születtem Nyíregyházán. Ibrányban élek szüleimmel. Édesapám Novák Miklós, villanyszerelőként dolgozik, bár ezen kívül számtalan dologhoz ért még. Édesanyám Csajbók Mónika, aki háztartásbeliként tevékenykedik. Testvérem sajnos nincsen, így egyedüli gyermekük vagyok. Tanulmányaimat Ibrányban, az Árpád Fejedelem Általános Iskolában kezdtem meg.

A középiskolai éveket a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában töltöttem 2012-től, nyelvi előkészítő szakon, majd pedig matematika tagozaton folytattam a tanulmányaimat. Egy olyan közösség vett körül, amely rengeteget formált rajtam. Az itt töltött 5 évem sok szempontból volt meghatározó számomra. Az Istennel való kapcsolatomban tudatosodtam, elmélyültem, és innen már csak egy beszélgetésre volt szükségem ahhoz, hogy meg tudjam hozni életem egyik legfontosabb döntését. Mindig is szerettem emberekkel beszélgetni, segíteni nekik, jelen lenni az életükben. Ha más nem, csak értő figyeléssel és meghallgatással. Elhívásomat azután a bizonyos beszélgetés után értettem meg, és onnan már szinte egyenes út vezetett a teológiára.

Többnemzedékes gyülekezeti tábor, Berekfürdő - 2022

2017-ben, az érettségi után nem kerültem messzire, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen kezdtem meg az egyetemi éveket. Ezekben az években váltam igazán azzá, aki ma vagyok. Az Úr csodásan működik, és a humorérzéke is a helyén van. Volt, hogy fent, volt, hogy lent, azonban egyre közelebb kerülhettem az Úrhoz is, önmagamhoz is és másokhoz is. 2 évig voltam a Szociális Bizottság elnöke az egyetemen, amely során számos gondterhelt élethelyzetbe láthattam bele. A tavalyi évben a diáktársaim megválasztottak szenior-helyettesnek. Ebben a pozícióban ugyancsak sok hallgatótársammal, oktatóval és dolgozóval kerültem közelibb kapcsolatba, és ilyen formában is tudtam közöttük szolgálni.

Többnemzedékes gyülekezeti tábor, Berekfürdő - 2022

Áldással tekintek vissza az elmúlt esztendőkre, hiszen Urunk olyan próbatételek elé állított, amik a nehézségek mellett épülésemre szolgáltak, és váradalommal tekintek az előttem álló évre, ugyanis itt Nyíregyházán már az elejétől fogva egy olyan közösség vesz körül, amelyben nem érzem magam kívülállónak. Bízom benne, hogy ezalatt az egy év alatt nemcsak tanulni és fejlődni fogok a gyülekezet közösségében, hanem szolgálataimmal és jelenlétemmel ki tudom fejezni a hálámat a befogadásért és a szeretetért, amit kapok, és mindezt pedig az Isten dicsőségére tehetem.

x