Biciklitúra - Tokajig tekertek a fiatajaink

Biciklitúra - Tokajig tekertek a fiatajaink

  • július 5, 2018

2018. július 5-én huszonnégy nyíregyházi fiatal pattant nyeregbe, hogy egy nap alatt tegye meg biciklivel oda-vissza a Nyíregyháza-Tokaj távot. Rövid reggeli áhítat után indult a túra, amelynek első megállója a Nyírteleki Református Templom volt, ahol éppen a helyi gyülekezet gyerekhetének alkalmába csöppenhettünk be. Itt közösen énekelhettünk a helybéli hittanosokkal, majd tízórai után indultunk tovább.

Ifis biciklitúra

A következő megálló Virányoson volt, ahol egy presbiter-család nyitotta meg otthonát az eddigi távval könnyedén megküzdő biciklisták előtt. Tokajban a magunkkal hozott szendvics és üdítő mellett felüdülést jelentett a finom fagylalt is. Hazafelé egy hosszú megállót tartottunk Tiszanagyfaluban, ahol a helyi gyülekezet ifjúsági csoportja várt minket, és Andrássy Gergely lelkipásztor vezetésével egy zenés-játékos ifjúsági órát is tartottunk. A központi üzenet a 37. zsoltár 39. verse volt: “Az igazak segítséget kapnak az ÚRtól, erőt a szükség idején.” Ennek igazságát ezen a napon mind átélhettük.

Ifis biciklitúra

Különleges élmény volt a kinti vízibombázás és a röplabdajáték, amelyekben kellemesen elfáradva a gyülekezet gyros-tállal kedveskedett, amit vacsora gyanánt fogyasztottunk el. Istennek hála, a hazaút is zökkenőmentesen zajlott, így mintegy 65 km megtétele után épségben hazaérkeztünk egy fárasztó, de tartalmas és élményekkel teli nap végén. A folytatásban az ifjúsági csoportok tagjai egy újabb sportnapon vehetnek majd részt, szeptembertől pedig folytatódnak a rendszeres, pénteki ifjúsági órák.

A tejes galéria megtekinthető itt:



Hozzászólások

x