A Sóstói Szivárvány Idősek Otthona székhelyének látogatási rendje

A Sóstói Szivárvány Idősek Otthona székhelyének látogatási rendje

  • augusztus 18, 2020

LÁTOGATÁSI REND

A Sóstói Szivárvány Idősek Otthona székhelyének látogatási szabályait

  1. augusztus 19-től saját hatáskörben az alábbiak szerint módosítom:

 

  • Elsősorban a szabadban történő találkozás lehetőségét javasoljuk.
  • Csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat, erről írásban nyilatkozni szükséges az intézmény területére történő belépéskor.
  • Az intézmény sajátosságai miatt a lakótérben történő látogatást kerüljük. Kivételt képeznek a fekvő ellátottak, akiket a lakószobában látogathatnak a családtagok. Az ilyen típusú látogatást külön szabályozom a továbbiakban.

 

Általános szabályok:

Az intézmény bejárati kapuját zárva tartjuk, de a látogatók használhatják az intézmény belső parkolóját a látogatás időtartama alatt.

Egy időben a látogatói szobákban, és az udvaron legfeljebb 10 fő ellátottat látogathatnak. A látogatói szobákban maximum 2 fő látogató és 1fő ellátott tartózkodhat. Az udvaron 1 ellátottat maximum 5 fő látogathat.

  • Az intézmény udvarán is kérjük Önöket, hogy a 1,5 méteres szociális távolságot szíveskedjenek betartani, vagy maszkot viselni.
  • A látogató csak azzal az ellátottal kerülhet 2 méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni. (közeli családtag)
  • Az intézmény biztosítja a vírusölő hatású kézfertőtlenítőszer használatát. A látogatás ideje alatt a maszk viselése kötelező, ezt az intézmény szükség szerint biztosítja, és ellenőrzi. Az ellenőrzés a dolgozók munkaköri kötelessége.
  • A látogatók nem vehetnek részt az intézmény közösségi rendezvényein, és nem tartózkodhatnak az intézmény büféjében, fodrászatában, tornatermében.

A látogatás 3 féle módon biztosított intézményünkben:

  1. Az eddigi látogatói ponton bejelentkezés nélkül érkezési sorrendben, a hét minden napján 8-20 óra között. Tájékoztatom önöket, hogy a korábbiaktól eltérő módon ez a látogatási forma dolgozói segítség nélkül vehető igénybe, igy ezt csak a jó mozgáskészséggel rendelkezők számára ajánljuk.
  2. Az intézmény „A” és „C” épület közötti belső udvarán, parkjában, illetve a „demens udvaron” elhelyezett kerti padok igénybevételével is látogathatóak az ellátottak.

Ebben az esetben a látogatási idő hétfőtől – vasárnapig 11:30-tól - 18 óráig tart. A látogatás előzetes időpontfoglalás nélkül érkezési sorrendben történik.

  1. Fekvő állapotú ellátottak látogatása lakószobában történhet. A fekvő állapot megítélése az érintett gondozási egység vezetőjének hatásköre. A látogatási idő hétfőtől – vasárnapig 11:30-tól - 18 óráig tart. A látogatás időtartama a lakószobában maximum 15 perc. Az az ellátott, aki kerekesszékbe kiültethető az a látogatói szobákban, vagy az intézmény parkjában a 2. pontban leírtak szerint látogathatják a hozzátartozók. Ezen látogatási mód esetén csak 1 látogató tartózkodhat a szobában, aki a saját hozzátartozóját kiviheti a gondozási egységből. Kérem a látogatásról egyeztessen az intézmény vezető ápolóival. Az „A” és „C” emelet központi folyosóját -az étkezési időpontok kivételével- használhatják látogatási célra a családtagok.

 

Kérem megértésüket és türelmüket!

Jelen látogatási renddel kapcsolatban panasz, észrevétel tehető az intézmény vezetőjénél helyben, valamint az intézmény fenntartójánál (Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség Nyíregyháza Kálvin tér 11-12-13. Dr. Gaál Sándor esperes lelkipásztor.) Az ellátottjogi képviselő elérhetősége: Lőwné Szarka Judit (+36 20 489-9557)

 

Nyíregyháza, 2020. augusztus 17.

                                                                                                       Vári Zoltán

                                                                                                  intézményvezető



Hozzászólások

x