Barati Ferenc

Barati Ferenc

  • presbiter

Bemutatkozás

Barati Ferenc vagyok, 1987-ben születtem Kisvárdán. Itt éltünk szüleimmel és a szomszédos falvakban lakó gazdálkodó nagyszülőkkel szoros együttélésben.

A fényeslitkei gyülekezetben konfirmáltam 2001-ben, és itt van személyes kötődésem a gyülekezettel.

Középiskolai tanulmányaimat Nyíregyházán a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolában folytattam. Érettségi után a Nyíregyházi Főiskolán ökológusként, majd a Debreceni  Egyetemen természetvédelmi mérnökeként végeztem. Tanulmányaim megkoronázásaként növényorvosi diplomát szereztem a Szent István Egyetemen.

2012-ben házasságot kötöttem feleségemmel Barati-Réti Eszterrel és született meg kislányunk, Blanka. Közösen, nagy szeretetben várjuk a második gyermekünk születését. Immáron 7 éve élünk Nyíregyházán és tartozunk a nyíregyházi református gyülekezethez.

2014-től a Bige Holding csoport üzletkötő-szaktanácsadójaként dolgozom.

Feleségemmel együtt fontos számunkra a hittel és hitben való együtt élés. Gyermekeinket is ebben a szellemben neveljük és mi is eszerint igyekszünk élni. Nap mint nap erőt ad számunkra az esti közös igeolvasás. Fontosnak tartom, hogy tartozzunk ehhez a közösséghez, és a jövőben szeretném, ha többet tudnék tenni családommal együtt a gyülekezetért.

,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2,8)

x