Guti László

Guti László

  • presbiter

Bemutatkozás

1967. február 16-án születtem Fehérgyarmaton. Gyermekéveimet és általános iskolai tanulmányaimat Tarpán folytattam. Szüleim, testvérem és a családom minden tagja református vallású. Nagybátyám Tarpán volt gondnok 28 évig és édesapám 17 évig presbiter, valamint két unokatestvérem jelenleg is presbiter a Tarpai gyülekezetben. 1980-ban konfirmáltam ott.
Középiskolai tanulmányaimat Kisvárdán a Bessenyei György Gimnáziumban végeztem. Ezt követően felvételt nyertem a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre, majd egy balesetet követően a helyi Mezőgazdasági Főiskolán folytattam tanulmányaimat, ahol gépészmérnökként végeztem. Katonaságot követően két évet a szakmában dolgoztam, majd a munka mellet elvégeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, amellyel már a bankszektorban helyezkedtem el. Ezt követően 20 évig voltam a Magyar Államkincstár dolgozója, amelyből 15 évig vezetője. Jelenleg a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon dolgozom a gazdasági műszaki osztályon.
1994-ben megnősültem, feleségem Jenei Emese tanárnő. Két gyermekünk született, akik az alapokat a Nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskolában sajátították el. Veronika Debreceni Református Kollégium Gimnáziuámban érettségizett és jelenleg már ott is dolgozik a Debreceni Egyetemet követően, mint magyar-történelem szakos tanár. Eszter lányom a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba járt, és ő most a Soproni Egyetem hallgatója erdőmérnöki karon. Gyermekeim is gyülekezetünk tagjai.
Gyermekkoromtól Istenfélő, hívő ember vagyok, rendszeresen járok templomba, olvasom a Bibliát okulva tanításaiból. Két évvel ezelőtt a Presbitérium az egyházközség Intézményi Felügyülő Bizottságába választott, ott szolgálok a bizottság többi tagjával, betöltve ezt a felelősségteljes, komoly feladatot.
Nagy megtiszteltetésnek vettem, a presbiteri tisztségre való ajánlást. Igyekszem ennek megfelelni és részt venni az alkalmakon. Örömmel veszek részt az egyház szolgálatában. Hitvallásom az embertársaim szeretete és segítése.

x