Horváth Péter

Horváth Péter

  • presbiter

Bemutatkozás

Horváth Péter vagyok, 1958-ban születtem Nyírbátorban. Kislétán nevelkedtem, itt jártam általános iskolába. Édesapám buszvezető volt, de foglalkozott mezőgazdasággal is. Mindig irányt mutatott, hogy hogyan kell a család anyagi biztonságát megteremteni.

Édesanyám Fejér megyéből, Rácalmásról került a megyébe. Először Nyírbátorban szülésznő volt, majd a kislétai gyermekotthonban, végül a család 1974-es Nyíregyházára költözése után a Magdaléneumban dolgozott.

A család református. Édesapám presbiteri szolgálatot látott el Kustár Péter református lelkész mellett a kislétai gyülekezetben, akivel jó barátságot ápolt mindig. Itt konfirmáltam 1972-ben.

Középiskolai tanulmányaimat a debreceni Vegyipari Szakközépiskolában végeztem el. Érettségi után egy évig meósként dolgoztam Nyíregyházán a Konzervgyárban. Ezt követően a helyi Mezőgazdasági Főiskolán folytattam tanulmányaimat, ahol repülőgép-vezető mérnökként végeztem, és itt maradtam a repülőtéren az MRSZ szolgálatában mint repülőgépvezető-oktató. Majd 1992-ben megalapítottuk oktató kollégáimmal cégünket, a Tréner Kft-t.

1981-ben megnősültem, feleségem Kéry Zsuzsanna Éva tanítónő. Két fiunk született. Tibor, közgazdászként végzett a Corvinus Egyetemen, jelenleg velem dolgozik a Repülőiskolán. Az idén ősszel nősült meg. Zsolt fiunk még velünk él, a Nyíregyházi Egyetem mezőgazdasági mérnöki karának hallgatója. Besegít a családi gazdaság munkájába földjeinken.

Gyermekeim is gyülekezetünk tagjai.

Gyermekkoromtól hívő ember vagyok, rendszeresen járok templomba, olvasom a Bibliát okulva tanításaiból. Nagy megtiszteltetésnek vettem, amikor először a presbiteri tisztségre megválasztottak. Igyekszem ennek megfelelni és részt venni az alkalmakon. Az istentiszteletek és a férfi bibliaórák nagy hatással vannak rám.

2016 tavaszán Berekfürdőn Cursillon vettem részt, ami nagy tanúság volt számomra, lelki megerősödésemet szolgálta.

Örömmel veszek részt az egyház szolgálatában. Hitvallásom az embertársaim szeretete és segítése.

x