Kósa László

Kósa László

  • presbiter

Bemutatkozás

Kósa László vagyok, 1977-ben Fehérgyarmaton születtem. Szüleimmel Tiszakóródon éltem, ahol az általános iskolai tanulmányaimat végeztem, itt konfirmáltam. 1992-től Tiszacsécsén éltünk, ekkor a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskolába jártam, itt is érettségiztem. Hittanár-történelem szakon végeztem a Nyíregyházi Főiskolán, majd történelemből egyetemi diplomát szereztem Miskolcon. 2012-ig a kereskedelemben dolgoztam autóértékesítőként, jelenleg a Vibracoustic-CVAirsprings Magyarország Kft-nél dolgozom raktározási vezetőként. A munka mellett egy családi méhészetet is koordinálok a feleségem segítségével.

Családom református, édesapám a mezőgazdaságban dolgozott, haláláig aktív tagja, presbitere volt a Tiszacsécsei Református Egyházközségnek. Édesanyám nyugdíjas pedagógus, ő most is presbiter a kicsiny gyülekezetben. Egy testvéröcsém van, aki a közelmúltban lett református lelkész, és a feleségével a kömörői református gyülekezetben szolgálnak.

Feleségemet, Szmolár Viktóriát a főiskolán ismertem meg, ő is hittanár – történelem szakon végzett, ő jelenleg is hittant tanít, és a Nyíregyházi-Városi Egyházközség aktív tagja, vasárnaponként a gyerek istentiszteleteken szolgál. 12 éve vagyunk házasok, 2 gyerekkel áldott meg minket a jó Isten, László Ábel 10 éves, Kamilla 7 éves. Mindketten a Jókai Mór Református Általános Iskola tanulói, és mindketten az iskolán kívül néptáncot tanulnak. Nyíregyházán élünk, Sóstóhegyen, aktív tagjai vagyunk a városi gyülekezetnek.

A Bibliával, a hittel, Jézussal, Istennel az általános iskola felső tagozatában ismerkedtem meg, a nyolcvanas évek „áldásos ideológiája” miatt. Ezt jól mutatja az a tény is, hogy titokban kereszteltek meg. A főiskolai oktatás adott igazi plusz energiát a hitélettel kapcsolatban, ott kaptam útmutatást. A Biblia olvasása fontos számomra lehetőleg minden nap, de a vasárnapi istentiszteletek minden héten útravalót adnak a mindennapok kihívásaihoz. Szívesen vettem és veszek részt a családommal a gyülekezet életében és vállalok szolgálatot. Örülök, hogy a tagja lehetek ennek a gyülekezetnek. Örömmel tölt el a presbiteri jelöltség, mely szolgálatra Isten áldását kérem.

„…aki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik…”  (János 4,15)

x