Papp Zoltán

Papp Zoltán

  • presbiter

Bemutatkozás

Papp Zoltán vagyok, 1968-ban születtem Nyíregyházán, itt nevelkedtem dolgos polgári családban, szüleim állami vállalatoknál dolgoztak. Az akkori politikai helyzet a kereszténységet nem igazán tolerálta, ennek ellenére itt kereszteltek meg, illetve később konfirmáltam a nyíregyházi gyülekezetben. Egy húgom van, aki jelenleg református hittant tanít a város iskoláiban. Az általános iskolai tanulmányaimat a 4-es iskolában - jelenleg az evangélikus - végeztem, majd a 110-es ipari iskolában vízműgépész szakmát tanultam, Budapesten vasút és hídépítő karbantartó képesítést szereztem, érettségiztem, technikumot végeztem, majd pedig felsőfokú vasútépítő lettem. Ezt követően a Nyíregyházi Főiskolán, andragógia felnőttképzés szervező szakon diplomáztam. 1991-től a MÁV-nál dolgozom Nyíregyházán.

Feleségem, Kovács Szilvia Demecserben nevelkedett, a református egyházközség tagjaként konfirmált, ma a MÁV-nál teljesít szolgálatot. 1994-ben házasodtunk össze, Nyíregyházán élünk és dolgozunk, tagjai vagyunk az egyházközségnek. Isten áldásával két gyermekünk született. Kitti és Zoltán a Jókai Mór Református Általános Iskola tanulói, kisgyermekkoruk óta aktív tagjai a gyülekezetnek.

A gyülekezet életében igyekszünk minél többet részt venni, a vasárnapi istentiszteletek lelki feltöltődést jelentenek számomra. Hitbeli megerősödésemhez nagyban hozzájárult a református Cursillon való részvételem.

Istentől kérem az erőt, kitartást az előttem álló feladatok elvégzéséhez, iránymutatását a helyes út követéséhez.

x