Új épületszárnnyal bővült a Mustármag Református Bölcsőde

Új épületszárnnyal bővült a Mustármag Református Bölcsőde

  • október 6, 2023

ISTEN SEGEDELMÉVEL
Új épületszárnnyal bővült a Mustármag Református Bölcsőde

Október 6-án pénteken délután átadó ünnepségen megjelent díszvendégek mellett nagyon sok szülő is eljött gyermekével, hogy együtt örüljön és hálát adjon az Úrnak a most elkészült épületszárnyért.

Az ünnepségen Gonda Petra kisiskolás zsoltáréneke, a gyülekezet ifjúsági csoportjának szolgálata és a Vásárhelyi László Református Művészeti Iskola néptánc koreográfiája után dr. Gaál Sándor esperes az egyházközségünk vezető lelkészének igehírdetése következett.

Mustármag Bölcsőde épület átadó


"...Tíz éve elődöm és a presbitérium azért állt itt, hogy megköszönje Istennek az első három egységet. Most ismét itt állunk azért, hogy megköszönjük Istennek ezt az új épületrészt. ...Az a kötelesség inspirál minket, hogy átadjuk a következő nemzedéknek azt, amit az Isten ránk bízott.
Kulcsárné Fejes Anita intézményvezető elmondta: az elmúlt évek alatt közel 800 gyermeket engedtek ki a szárnyaik alól a város óvodáiba. – Református bölcsődeként elsődleges feladatunk Isten szeretetét és tisztaságát sugározni úgy, hogy gyermekeink a hit és a testvéri szeretet útján elindulhassanak.

Mustármag Bölcsőde épület átadó

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kifejtette: ez a bölcsőde nemcsak a mostani kisgyerekeknek, hanem a jövő nemzedékének is épül, és egyre több családnak segít.

Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: akik bölcsődét építenek, bíznak a jövőben. – Napjainkban kulcsfontosságú, hogy nemzeti, kulturális, vallási, családi közösségeinket ne csak meg tudjuk őrizni, hanem támogatni és erősíteni is képesek legyünk.

Mustármag Bölcsőde épület átadó

A Mustármag Református Bölcsőde három gondozási egységgel és hat csoportszobával kezdte meg működését 2012-ben, a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség fenntartásában. A nyitás óta maximális létszámmal működik a bölcsőde, folyamatos volt a túljelentkezés, így szükség volt az intézmény bővítésére. A bölcsi 10. évfordulójára elkészült az új épületszárny, a Kisharang gondozási egység, így 86 gyermeket tud fogadni az intézmény. Két modern csoportszoba mellett egy új fejlesztőszobával, tágas közösségi térrel és egy hatalmas udvarral lett gazdagabb a bölcsőde, s a konyhát is korszerűsítették.

Fotók:
Szarka Lajos (C) Nyíregyhaza.hu
Pusztai Sándor (C) Szon.hu

 

 

 



Hozzászólások

x