Kis Böndi János

Kis Böndi János

  • presbiter

Bemutatkozás

Kis Böndi János vagyok. 1949-ben Nyíregyházán, szüleim harmadik gyermekeként születtem. Édesanyám fiatal korában férjhezmeneteléig, a Debreceni Anyaház diakonisszája volt. Szülőhelyemen nevelkedtem. Édesapám MÁV vonatvezető, édesanyám rendelőintézeti asszisztens volt. Óvodába, általános iskolába itt jártam, 1962-ben itt konfirmáltam.

Pályafenntartási és vasútépítési technikumban, Budapesten képesítőztem. Néhány évi MÁV munkámat követően a MEZŐBER-AGROBER Tervező, Beruházási Vállalthoz mentem, úttervező, mélyépítő tervező munkakörbe, látványos, felelősségteljes, magas szakmai igénnyel.

Majd visszamentem a MÁV-hoz, ahol szakmai felsőfokú képzés után néhány tényleg kihívást jelentő munkakört láttam el 2008-ig, nyugdíjba menetelemig. Utolsó munkakörömben auditálással foglalkoztam.

Ebben az időben a Presbiteri Szövetség szervezésében három éves alapfokú, majd a KGRE felsőfokú presbiterképzőjét végeztem el.

1980-ban a második házasságomat Hepp Évával kötöttem, akivel kezdeti boldog években neveltük a megszületett gyermekeinket, Csinszkát és Márkot. Csinszkáék Budapesten élnek vőmmel és Benedek unokánkkal, Márk még nem családos.

Szinte mindennapos elfoglaltságként immár három évtizede, a nyírszőlősi kertünkben feltöltekezést és sok-sok örömöt találok.

A Bibliát naponként olvasom és igyekszem zsinórmértéknek tekinteni. Ez a cél életemben az egyik gyújtópont. Olyan, hogy igém, nincs, de kedvelt bibliai könyvek vannak. Egyházam mindennapjaival kapcsolatban igyekszem naprakész lenni, de más egyházak, sőt vallások is érdekelnek. A Magyar Református Presbiteri Szövetség tagja vagyok.

Első renden, de itt végezetül; az üdvösség útján az újjászületés ajándékának hit által történő elfogadását nem tudom pillanathoz, perchez, naphoz, évhez kötni. Az én életemben ez folyamat.

x