Nagy Miklós

Nagy Miklós

  • presbiter

Bemutatkozás

Nagy Miklós vagyok, 1954-ben születtem Ibrány községben. Szüleim földművesek voltak, magam is sokat dolgoztam velük a mezőgazdasági munkákban, ma is hobbim a kertészkedés. Szüleim reformátusok voltak, legtöbbször édesanyámmal látogattam az istentiszteleteket. 1968. április 7-én konfirmáltam az ibrányi gyülekezetben Tarsoly Elemér nagytiszteletű úr és a gyülekezet előtt.

Érettségit Nyíregyházán a Vasvári Pál Gimnáziumban tettem, majd katonai szolgálat után a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szereztem oklevelet előbb matematika-ének-zene szakon, majd később számítástechnika szakon. Berkeszen és Sóstóhegyen tanítottam, majd dolgoztam a Váci Mihály Művelődési Központban. 1992. januárjától a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanulmányi osztályvezetőként dolgozom. Egy fiútestvérem van, aki vegyésztechnikus.

Feleségem Szvorény Zsuzsanna pedagógus végzettséggel rendelkezik, vele főiskolai tanulmányaim alatt ismerkedtem meg, 40 éve élünk házasságban. Két leánygyermekünk született. Orsolya programozó matematikus és egészségügyi ügyvitelszervező oklevéllel rendelkezik. Bernadett gyógytornászként végzett, két leánygyermeke született, akik mint mindenkinél, a nagyszülők végtelen szeretetét élvezik.

A konfirmációm után az istentiszteleteket rendszertelenül, majd egy hosszabb ideig egyáltalán nem látogattam. Nem tudom megmondani pontosan, hogy mikor történt fordulat az életemben, de a 2000-es évektől már rendszeres résztvevője voltam az istentiszteleteknek. A presbitériumnak 2006 óta vagyok tagja, 2013 év végétől megbízottként gondnoki feladatokat láttam el. Az istentiszteletek látogatásán túl egyéb egyházközségi alkalmakon is rendszeresen részt veszek. Lelkemnek felüdülés bibliai tárgyú zeneművek hallgatása, kórusművek előadásának magam is sokszor részese voltam. Hitbeli gyarapodásomat egyebek mellett a férfi bibliaórák ismeretekben, magyarázatokban gazdag alkalmai segítik. Isten segítségét kérem a jövőbeni szolgálatomhoz.

„Igyekezzenek a jó cselekedetekben elől járni azok, akik a Krisztusban hívőkké lettek.” (Titusz 3,8)

x