Nagy János

Nagy János

  • pótpresbiter

Bemutatkozás

1972-ben születtem Erdélyben, Dísznajó községben. Református családban nevelkedtem, keresztelésem és konfirmálásom is a szülőfalumban történt.
1988-ban a 10. osztály után a nagy népkeveredés elől a szebb jövő reményében egyedül, a családot hátrahagyva az anyaországba menekültem. Nyíregyházára kerülve és itt letelepedve szakmunkásképző majd esti szakközépiskola után idővel két mesterlevet szereztem.
A nejemmel 1997-ben házasságot kötöttünk Isten színe elött. Három gyermekkel áldott meg minket az Úr: Bencével, aki a Debreceni Egyetem harmadéves angol-biológia szakos hallgatója, Gergővel, aki autista és állandó felügyeletet igényel, amit feleségem lát el, és Boglárkával, aki a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségi előtt áll.
2001-ben építőipari vállalkozó lettem, majd 2013-ban alapított Kft-vel családi házak generál kivitelezését végzem. A jövő generáció szakmunkás tanulóit is igyekszem nevelni megvilágítva a szakma fortélyait illetve feltárni előttük Isten fontosságát az életünkben.
Azért imádkozom, hogy Péterhez hasonlóan a szemünket a Megváltó Jézuson tudjuk tartani, és ha az élet hullámai elsodornak, és süllyedésre kényszerítenek akkor is tudjuk, hogy Jézus Krisztus keze, és szeretete mindig felemel, meggyógyít és életet ad.
Alázattal kérem az Isten áldását ahhoz, hogy a gyülekezet életét segítsem, és adjon bölcsességet, hogy az Ő igéjét minél több embernek átadjam.

x