Varga Levente

Varga Levente

  • presbiter

Bemutatkozás

Varga Levente vagyok, 1976-ban születtem a partiumi Margittán, magyar szülők elsőszülött gyermekeként. Itt nőttem fel fiútestvéremmel és szüleimmel. Általános iskolai tanulmányaimat a helyi magyar nyelvű általános iskolában végeztem, majd a helyi Kőolajipari Líceumban érettségiztem matematika-fizika szakon. Testvérem és a családja mai napig a szülői házban lakik, édesapámat és édesanyámat 2007-ben és 2011-ben temettük el.

1995-ben kerültem át egyedül Debrecenbe, hátrahagyva a családi házat és szülővárosom biztonságos közegét.  Itt a Beregszászi Ipari Szakközépiskola és Szakmunkás Képző Intézetben szereztem autószerelői, gépjárműtechnikusi és számítástechnikai műszerész végzettséget.

Főiskolai tanulmányaimat Nyíregyházán kezdtem el gazdálkodási szakon 2002-ben. 2005-től 2009-ig a Budapesti Corvinus Egyetemen tanultam.

2000-ben kezdtem el dolgozni gépjármű-értékesítőként. 2005 óta a bankszférában tevékenykedem, először lakossági tanácsadóként, majd fiókvezetőként. Jelenleg egy magyar tulajdonú pénzintézetben töltök be megyei vezetői tisztséget.

Feleségemmel, Dr. Bosnyák Ildikóval 2004-ben kötöttünk házasságot. Isten két gyermekkel áldotta meg házasságunkat: Lelle Dorottya 9 éves, a Jókai Mór Református Általános Iskola tanulója; Keve Levente 6 éves, óvodás. Feleségem, a Nyíregyházi Egyetem oktatója 2002 óta.

Házasságkötésünket követően kerültem a nyíregyházi belvárosi gyülekezetbe, tovább mélyítve azt a hitbizonyosságot, melyet gyermekként kaptam és éltem meg egy olyan nehéz élethelyzetben, melyet a 80-as és 90-es évek romániai viszonyai jelentettek.  Neveltetésem alapgondolata, Reményik Sándor ismert versének sora: „Ne hagyjátok a templomot, A templomot s az iskolát!” Napjaimat jelenleg is ez alapján élem, s ez alapján nevelem gyermekeimet arra tanítva, hogy vállalják hitüket és magyarságukat.

x